Befutott a Tűzgyűrű: Lázadás új előzetese

Vajon az óriásrobotok vagy John Boyega bajusza a hatékonyabb fegyver a szörnyek ellen?

Guillermo del Toro 2013-as Tűzgyűrűje igazi piszkos szórakozás volt, és látszott, hogy a japán óriásszörnyes/robotos filmek előtti főhajtás olyan volt a rendezőnek, mint egy óriási játszótér, ahol a legnagyobb élvezettel járathatta csúcsra a benne élő óvodást. A karakterek túlpörgetett, már-már paródiaszerű bárgyúsága, a komoly pofával előadott legnagyobb coelho-i baromságok tökéletesen összhangban álltak az óriások látványos harcával - és így született meg egy zseniális, óriási költségvetésű trashfilm.

Sokan kritizálták azonban, hogy a látványos zúzások éjjel, többnyire esőben zajlanak, így az április 5-én érkező folytatásban minden harcot derűs, napsütéses időben zavarnak le.  Del Toro nem véletlenül döntött a sötétség mellett, mert világosban fröcsöntött Power Rangerekhez hajaznak a harci robotok. 

A Lázadásban a saját világukba száműzött kaijuk valahogy visszatérnek, és az emberiségnek ismét be kell vetniük az jaegereket. Churlie Hunnam nem tért vissza, helyette az idétlen bajuszt növesztett John Boyega hősködhet (az új Star Wars-filmek Finnje), aki az előző rész végén elhunyt Idris Elba karakterének fiát játssza. A korábbi gárdából ismét láthatjuk a két bogaras tudóst (Charlie Day és Burn Gorman), Elba figurájának nevelt lányát (Rinko Kikuchi), újonc harcosként pedig Scott Eastwood is csatlakozott a csapathoz.

 

Viszont.

 

Persze nem lenne valami látványos, ha kis vityillók között aprítanák egymást a szörnyek és a robotok, de akkor is.