Befutottak az első vélemények a Gladiátor 2-ről

Imádják a kritikusok Ridley Scott nagyszabású történelmi blockbusterét, Denzel Washingtonnak már most Oscart adnának.

Múlt pénteken, október 18-án, Los Angelesben az újságíróknak és az Oscar-díjak sorsáról döntő szakmabelieknek már levetítették az idei év legjobban várt blockbusterét, a Gladiátor 2-t, Ridley Scott 2000-es történelmi filmjének folytatását (Magyarországon majd csak november 14-től lesz látható). Míg a rendező legutóbbi két filmje, a Napóleon és A Gucci-ház közepes kritikákat kapott, úgy tűnik, a 86 éves Scott a Gladiátor 2-vel ismét visszatért a régi önmagához, mivel a film a bemutatót követően elég jó visszhangra talált:

az első vélemények szerint a Gladiátor 2 „a nagy elődhöz méltó eposz”.

A film, amelyben olyan sztárok láthatóak, mint Pedro Pascal és a Stranger Thingsből ismerős Joseph Quinn, évekkel a Russel Crowe-féle Gladiátor eseményei után játszódik. A történet főszereplője a néhai Commodus császár unokaöccse, Lucilla fia, Lucius (Paul Mescal), aki ugyanúgy a Colosseumba kerül gladiátorként, mint anno Maximus, miközben a zsarnoki társcsászárok vaskézzel irányítják Rómát.

Bár a Discussing Film munkatársa, Andrew J. Salazar szerint a Gladiátor 2-ből „hiányzik az eredeti film érzelmi ereje”, az Offscreen Central kritikusa azt írta, hogy Denzel Washington, aki Macrinust, az egykori rabszolgából lett római kereskedőt alakítja a filmben, komoly esélyes lehet a harmadik Oscar-díjára jövőre a legjobb mellékszereplő kategóriában.

Forrás: UIP-Duna Film

 

Drew Taylor, a The Wrap munkatársa szerint „a Gladiátor 2 olyan nagyszabású filmművészeti kiválóság, amilyet csak Ridley Scott tudott összehozni”. Taylor a Top Gun: Maverickhez hasonlította a folytatást a cikkében:

Minden működik benne: megidézni a múltat, miközben valami újat is hozzáad.

Matt Ramos műsorvezető a következőket írta ki a film megtekintése után a közösségi oldalára:

A Gladiátor 2 nemcsak az év vitathatatlanul legjobb filmje, hanem minden idők egyik legjobbja. Egyike azoknak a filmeknek, amelyek újjáélesztik a mozi iránti szeretetünket. Dacol az elvárásokkal, az alakítások pedig kiemelkedőek – Denzel épp most biztosított be magának egy újabb Oscart!

(via The Independent)