Bejelentéscunami a Disney nagy dzsemborijáról, kiderült az Avatar 3 címe is

A Skeleton Crew című Star Wars-sorozat az új előzetese alapján tényleg olyan lesz, mintha Spielberg rendezte volna a '80-as években. Bejelentéscunami a Disney hétvégi nagy dzsemborijáról, a D23-ról.

A hétvégén zajlott le a kaliforniai Anaheimben a Disney stúdió éves kongresszusa, a D23, ahol bejelentettek egy rakás új filmes és tévésorozatos tervet, valamint számos kulisszatitkot elárultak a már ismert produkciókról.

Forrás: Rodin Eckenroth/Getty Images for Disney

 

A 15 000 férőhelyes Honda Center közönsége az alábbi nagy bejelentésekről értesülhetett első kézből:

  • A résztvevők megnézhették az első jeleneteket Matt Shakman 2025-ös szuperhősös filmjéből, a The Fantastic Four: First Stepsből, ami úgy tűnik, hogy egy alternatív valóságban, az 1960-as években játszódik, és tisztára olyan, mintha Wes Anderson rendezett volna egy családi sci-fit. A sztárok, Pedro Pascal (Reed Richards/Mr. Fantastic), Vanessa Kirby (Sue Storm/Láthatatlan nő), Joseph Quinn (Johnny Storm/Humán Fáklya) és Ebon Moss-Bachrach (Ben Grimm) a beszámolók szerint nagyon jól néztek ki, és a WandaVízió retro-futurista stílusa jól áll a filmnek.
  • A Marvel főnöke, Kevin Feige több részletet is bemutatott a D23 résztvevőinek a szintén 2025-ben érkező Amerika Kapitány: Szép új világról, ami hivatalosan is integrálni fogja az X-Ment az MCU-ba. A cselekmény középpontjában az adamantium nevű anyag felfedezése áll – ez az a hihetetlenül kemény fém, amelyből Rozsomák karmai készülnek. Mint ismeretes, ebben a részben Harrison Ford alakítja Thunderbolt tábornokot, aki ráadásul a történet egy pontján átalakul a híres-hírhedt Vörös Hulkká!
  • Mivel a Fox stúdió a felvásárláskor minden franchise-ával együtt a Disney-hez került, James Cameron is színpadra léphetett a D23-on, hogy elárulja, az új Avatar-film címét: Avatar: Tűz és hamu. A kanadai filmes eltökélt szándéka, hogy a Pandora holdjának eddig ismeretlen helyszíneit is megmutassa nekünk. Ezúttal egy új na'avi törzzsel, „a hamu népével” is találkozhatunk, akik számára nagyon fontos a címbéli tűz. Cameron bízik benne, hogy meg tudja ismételni a 2009-es Avatar és a 2022-es folytatása, az Avatar: A víz útja sikereit, amelyek együtt több mint 5 milliárd dollárt termeltek a jegypénztáraknál. Az új epizód 2025 decemberében kerül a mozikba.
  • A Pixar kreatív vezetője, Pete Docter (aki egyúttal a minden idők legnagyobb bevételt hozó animációs filmjének számító Agymanók 2 rendezője) a D23-on jelentette be, hogy Andrew Stanton (Némó nyomában, WALL-E) rendezi a Toy Story 5-öt, az 1995-ös kultikus animáció újabb folytatását. Ebben az epizódban Woodynak, Buzznak és a többieknek egy új, technológiai alapú riválissal kell megküzdeniük a gyerekek szeretetéért. Talán a Fortnite nevű videojáték rosszfiúja, vagy az aljas iPad kapitány lesz az ellenfelük?

  • Pete Docter emellett azt is elárulta, hogy a különleges képességű famíliáról szóló, A Hihetetlen család harmadik mozifilmje is zöld utat kapott, melynek rendezője ismét Brad Bird lesz.

  • Docter exkluzív felvételeket is mutatott a készülő Elio című animációs filmből is, ami egy olyan gyerekről szól, aki él-hal a sci-fikért, és amikor eljut a kozmoszba, ám az ottani idegen, bürokratikus szervezet összetéveszti őt a Föld vezetőjével, és ez sok-sok kalamajkát szül.

  • A Tron Ares Jared Letóval a főszerepben a D23-on levetített jelenetek tanúsága szerint arról fog szólni, hogy a fénymotoros digitális gonosztevők átlépnek a világunkba – ami a mostani mesterséges intelligencia körüli őrületet figyelembe véve egy egész ötletes és aktuális folytatás a Disney gépezete részéről.
  • A Star Wars franchise nagy újdonsága A Mandalóri várva várt mozifilmje volt, amelyet Jon Favreau rendező és Dave Filoni író mutattak be. A közönségnek nagyon bejött, hogy a filmben szerepel a Lázadók animációs sorozatból ismert Zeb, valamint Babu Frick a 2019-es Skywalker korából. Egy ponton feltűnt egy bolygó, ami nagyon hasonlított A Birodalom visszavágban megismert Hoth jégvilágra, amikor pedig a kis Grogu, azaz „Bébi Yoda” a mandalóriak beskar páncéljában feszített, a közönség tagjai elaléltak az örömtől.

  • A D23-on debütált a várva várt Skeleton Crew előzetese is Jude Law főszereplésével – ez lesz az az idén decemberben debütáló Star Wars-tévésorozat a Disney+ kínálatában, ami tényleg pont olyan, mintha a fiatal Spielberg rendezte volna meg 1985-ben a Csillagok háborúja világában játszódó Kincsvadászokat!

(via The Independent & The Guardian)