Bejött a Marvelnek az ázsiai szuperhős, rekordokat döntöget a Shang-Chi

Jobban szerepel a vártnál, hála annak, hogy a Fekete özveggyel ellentétben csak a mozikban érhető el.

A Marvel Moziverzum legújabb filmje, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája szeptember elején került mozikba, és a második hétvégén is az amerikai toplista élén végzett 35.8 milliós bevétellel. Világszerte összesen eddig 145.6 milliót gyűjtött össze a Marvel első kínai szuperhőséről szóló, részben kínai nyelvű film.

Ez a pandémiás időszak legerősebb hétvégi eredménye, a második helyezett Fekete özvegy is csak 25.8 millióig jutott. Ha a nyitó hétvégét nézzük, akkor is megvan az ezüstérem, a 90 milliós bevételnél csak a Fekete özvegy termelt többet. Igaz, Scarlett Johansson filmje a Disney Pluszra is felkerült, míg a Shang-Chi kizárólag a moziban nézhető meg. (A filmről írtunk mi is a premier idején.)

A toplista második helyén az 5 hete bemutatott Free Guy végzett, amely már 100 milliós bevételnél tart az Egyesült Államokban. Mind Ryan Gosling akciófilmje, mind a Shang-Chi különösen jól szerepelt az IMAX-mozikban.

A harmadik James Wan új horrorja, az Eleven kór lett, a 3500 helyszínen összekapart 5.57 millió dollár azonban nagyon kevés, ahogy a világszerte termelt 15.1 millió is. A bukásban nyilván közrejátszott, hogy ez a film is felkerült streamingre. A top 5-be még befért a Kampókéz és a Dzsungeltúra is.

Ami a magyar mozikat illeti, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája nálunk nem tudta megtartani az első helyét (28.119 néző), a Miután elbuktunkra ugyanis 34.934-en váltottak jegyet. A Shang-Chi ezzel együtt már 86.997 nézőnél tart, míg a 4. helyen végzett Free Guy már átlépte a 205 ezer nézőt, és ezzel többek közt a Halálos iramban 9-et is veri.

Herendi Gábor várva várt új filmjére, a Toxikomára eddig összesen 34.378-an ültek be.

Via: THR / Filmforgalmazók egyesülete