Boldog szülinapot, Michelle Rodriguez!

Ő Hollywood egyik legkeményebb csaja.

Rodriguez 1978-ban látta meg a napvilágot a texasi San Antonióban, dominikai és Puerto Ricó-i szülők gyermekeként. Viszonylag hamar kijelölte magának az irányt a pályáján, hiszen élete első szerepét a 2000-ben bemutatott A bunyós csaj című filmben alakította: a meghallgatásra bármiféle komolyabb előképzettség nélkül jelentkezett, mind a színészetet, mind a bokszot illetően, de öt hónapos kemény munka után hitelesen tudta eljátszani a nehéz sorsából a boksz útján kiverekedő brooklyni tinédzsert.

Már a különféle független filmes fesztiválokon sikert sikerre halmozó A bunyós csaj komoly ismertséget hozott a színésznő számára, de az igazi áttörést és a világhírnevet természetesen az egy évvel későbbi Halálos iramban hozta meg a számára. Rodriguez a gyorshajtó akciófilmes szériának összesen öt darabjában formálta meg Lettyt.

Egy másik híres franchise, amibe a sztár szintén bekerült, a Resident Evil sorozat: Rodriguez a 2002-es A kaptárban nem kevésbé kemény figurát hozott, ahogy tette azt 2012-ben A kaptár: Megtorlásban is, illetve gyakorlatilag az összes szerepében – a teljesség igénye nélkül: az Avatarban, a Machetében, folytatásában, a Machete gyilkolban vagy A Föld inváziója – Csata: Los Angelesben.

Ahogy azt a fenti videó is mutatja, a magánéletben azért a színésznő tud lágyabb is lenni – például a cicájával. És legközelebb egyébként a nagyvásznon sem verekedős szerepben láthatjuk: a magyar mozikba november 22-én érkező Nyughatatlan özvegyekben, Steve McQueen (Éhség, A szégyentelen, 12 év rabszolgaság) filmjében játszik, amit a filmes Gillian Flynn-nel, a Holtodiglan és az Éles tárgyak szerzőjével közösen írt, így rendkívül izgalmasnak ígérkezik – mind a színészi kihívást illetően Michelle Rodriguez, mind a nézők számára.