Brad Pittnél csak Kurt Russell lazább

Legalábbis addig, amíg nem találkozik Leonardo DiCaprióval. Nézd meg a filmrészletet, amit Tarantino Volt egyszer egy Hollywoodjából hoztak nyilvánosságra!

QT kilencedik, vélhetően pályája utolsó előtti alkotása az 1969-es évek Hollywoodjába, Sharon Tate színésznő meggyilkolásának idejére kalauzolja a nézőt, egy levitézlett tévés westernsztárral, Rick Daltonnal (DiCaprio) és állandó kaszkadőrével/legjobb haverjával, Cliff Boothszal (Pitt) a középpontban. Habár a filmben megjelenik Sharon Tate (méghozzá Margot Robbie alakításában), sőt a gyilkos(ságra felbujtó) szektavezér, Charles Manson is (Damon Herriman), a most kedvcsinálóként nyilvánosságra hozott másfél perces filmrészletben csak Ricket és Cliffet látjuk, a Kurt Russell által hozott Randy társaságában.

Az elsőre nem túl érdekesnek tűnő jelenetben a sztár(nak számító) Rick és Randy szakmai beszélgetést folytatnak, a képsornak azonban vannak rejtett értékei. Nagyon vicces például, hogy a Pitt alakította Cliff olyan laza, hogy majd szétesik, és Russell Randyje is próbál ehhez alkalmazkodni, amikor megszólítja.

A helyzet iróniája pedig, hogy kiderül: a Randyt privát lakókocsijában fogadó Rick arra próbálja rávenni a – mint kiderül – kaszkadőrkoordinátorként dolgozó idősebb férfit, hogy Cliffet is berakja a filmbe, amin Randy épp dolgozik, és aminek ő, Rick a sztárja. Cliffnek ráadásul nem áll túl jól a szénája, hiszen kiderül, hogy a kaszkadőrök főnöke rühelli. Érdekes figyelni, hogy habár a jelenetben Rick kér szívességet Randytől, az szinte meghunyászkodva beszél vele (nyilván amiatt, mert sztárként Rick sokkal magasabban áll a ranglétrán).

További rejtett érdekesség pedig, hogy mielőtt Randy belépne a lakókocsiba, még miközben Cliff-fel beszélget, láthatunk elsétálni a háta mögött néhány ezüst színűre festett űrlényt (hiszen a képsor egy stúdió külső helyszínén játszódik). S hogy vajon sikerül-e Ricknek benyomnia Cliffet is a filmbe, az a magyar nézők számára majd csak augusztus 15-én derül ki. Azok egyébként, akik már látták a Volt egyszer egy Hollywoodot, imádták.


(via Slashfilm)