BRÉKING!!! Keanu Reeves kopaszra nyíratta a fejét a Mátrix 4 kedvéért!

A sztár az elmúlt hetekben még hosszú hajjal promózta a Bill és Ted 3-at és Cyberpunk 2077 játékot.

A fél világot meglepte, hogy a napokban kopaszra borotvált fejjel kapták lencsevégre élelmes lesifotósok Keanu Reevest a Mátrix 4 forgatásán, hiszen az 56 évesen feleennyinek kinéző sztár még az elmúlt hetekben is az ún. John Wick-frizurájával, vagyis dús körszakállal és vállig érő, hosszú, hollófekete hajjal promózta aBill és Ted 3-at és Cyberpunk 2077 videójátékot. Augusztus 27-én legalábbis még egészen biztosan ilyen fizimiskával jelentkezett be régi cimborájával, Alex Winterrel együtt meglepetésvendégként, amikor videóüzenetben köszöntötték a kaliforniai Montclair autósmozijában ülő vendégeket, akik aznap este jegyet váltottak a Bill & Ted Face The Music-ra:

Forrás: Amy Sussman/Getty Images for Orion Pictures

 

Azóta viszont a jelek szerint már gőzerővel zajlik ismét a Mátrix 4 forgatása, ami korábban pont a világméretű koronavírus-járvány miatt szakadt félbe, amikor a Warner stábja csapot-papot otthagyva hazautazott Németországból az Egyesült Államokba (kétségek közt hagyva a koronavírus miatt amúgy is padlóra került német filmipart). Reeves jelenleg így néz ki Neo szerepében:

Ami máris felvet egy rakás kérdést! Egyes spekulációk szerint ugyanis ez nem az a Neo, aki a 2003-as Mátrix - Forradalmak végén egyfajta sci-fi Jézusként a mártírhalálával(?) győzelemre segítette az ellenállókat, elhozva ezzel a békét az embereknek, a Mátrix-béli programoknak és a robotszerű idegeneknek egyaránt, hanem egy másik, aki épp most kelt ki a tenyésztőkádból, és... No, ez az, amit nem tudni, hogy mi a csudát fog csinálni, mert bár minden jel arra mutat, hogy valamiféle időutazással visszakerülünk majd abba az idősíkba, ahol a fő konspirátor(?!?), Morpheus még fiatal (állítólag őt alakítja majd Yahya Abdul-Mateen II), erről maga Keanu Reeves nyilatkozta azt nemrég, hogy hamis információ: a 4. rész nem fog visszaugrani a múltba, hanem közvetlenül a 3. részt folytatja.

Ami viszont betonbiztos: Neo ismét találkozik Trinityvel (akit ezúttal is Carrie-Anne Moss alakít), hogy együtt akadályozzanak meg valamiféle gonosz fenyegetést. De láthatjuk majd a Mátrix 4-ben Jada Pinkett Smith-t, Lambert Wilsont, Neil Patrick Harrist, Priyanka Choprát, Jessica Henwicket, Jonathan Groffot, Toby Onwumere-t, Max Riemelt-t, Eréndira Ibarrát, Andrew Caldwellt, Brian J. Smith-t és Ellen Hollmant is. A már csak Lana Wachowski rendezésében, a testvére nélkül készülő film ide-oda tologatott amerikai premierdátuma végül 2021. december 22. lett. (via Movieweb)