Cillian Murphy elmesélte, hogyan bukott meg Batman-meghallgatáson

Még Val Kilmer régi jelmezét is felpróbálta, de végül csak a Madárijesztő szerepét kapta meg a Nolan-féle trilógiában.

Az Egyesült Államokban március 8-tól vetítik a mozik a Hang nélkül 2-t (nálunk majd csak hét múlva, március 19-én lesz a premierje), így most az izgalmas túlélőhorror egyik főszereplője, Cillian Murphy votl a vendége Late Night with Seth Meyers show-nak. A házigazda először arról faggatta a sztárt, milyen érzés volt a saját gyerekeivel együtt moziban megnézni az utóbbi évek egyik legnépszerűbb disztópikus túlélőhorrorjának folytatását, később viszont egy sokkal viccesebb témára, Murphy elbukott Batman-főszerepére terelődött a szó.

A 43 éves ír színész így emlékezett vissza a 2005-ös Batman: Kezdődik előtti castingra, melynek végeztével végül nem Bruce Wayne lett belőle a Christopher Nolan-féle trilógiában, hanem Madárijesztő:

Nyilvánvaló volt, hogy Christian Bale lesz Batman. Azokban az időkben ez teljesen egyértelmű volt, és ő fanatsztikus Batman és Bruce Wayne lett. De én is megkaphattam volna – azt hiszem, még Val Kilmer jelmezét is engedték, hogy felpróbáljam, amit kicsit hozzám kellett igazítaniuk. Nagyon furcsa dolog ez. Felveszed a ruhát, felveszed a maszkot, és a hangod mélyebb lesz néhány oktávval. Nem lehet Batman valaki anélkül, hogy ne Batman mély hangján beszéljen.

Ezután a műsorvezető és Cillian Murphy még jól elnevetgéltek azon, hogy az ő hangjuk egyáltalán nem olyan vagány, mint azóta Christian Bale mémmé vált Batman-hangja. (via Movieweb)