Danny Trejót hipnotizálta a börtönben Charles Manson

Az izgalmas, még évtizedekkel ezelőtt történt sztoriról a bűnözőből lett színész most megjelent memoárjában olvashatunk.

Azt mindig is tudtuk, hogy Trejónak meglehetősen változatos volt az élete, hiszen mielőtt befutott volna akciósztárként, többször ült börtönben. Sőt, állítólag első szerepét is azért kapta az 1985-ös Szökevényvonatban, mert egykori rabtársa, az időközben színésszé és forgatókönyvíróvá avanzsáló Edward Bunker emlékezett rá még a sittről.

A Machete sztárjáról lehetetlen megállapítani, hány éves, így sokakat meglephet, hogy még akkor született (1944-ben), amikor Franklin Delano Roosevelt volt az amerikai elnök – szóval épp itt volt az ideje, hogy Trejo írjon egy memoárt izgalmas életéről, ami a napokban (nemes egyszerűséggel Trejo címmel) meg is jelent. A sok érdekes anekdota között pedig szerepel egy olyan, ami a szektavezér Charles Mansonról szól.

Forrás: Jason Merritt / Getty Images


Történt ugyanis, hogy még 1961-ben Trejo együtt raboskodott a Los Angeles Megyei Börtönben Mansonnal. Ez még hosszú évekkel Sharon Tate meggyilkolása és azelőtt történt, hogy a férfi megalapította volna hírhedt szektáját – de már megkezdte bűnözői karrierjét (akkor éppen nők futtatásáért ítélték el). A sztár visszaemlékezése szerint Manson „koszos volt, ápolatlan és vézna”, és olyan szegény, hogy „öv helyett egy madzagot fűzött a nadrágjába, hogy az ne essen le róla”.

Találkozásuk után pár nappal a későbbi sorozatgyilkos azzal fordult Trejóhoz és néhány barátjához, hogy az elméje segítségével drogok nélkül is el tudnak szállni. „Olyan volt, mint egy vezetett meditáció, és minden egyes lépéssel úgy éreztük, mintha heroint vennénk magunkhoz. Folyamatosan beszélt, és

amikor ott tartott, hogy az anyag bekerül a vérembe, éreztem a meleget szétáradni a testemben.

Ha ez a fehér fickó nem lett volna megélhetési bűnöző, profi hipnotizőrként is elhelyezkedhetett volna” – írja a sztár a könyvben. Charles Mansonról egyébként Danny Trejo memoárján kívül a Volt egyszer egy… Hollywood könyvverziójában is olvashatunk.


(via Uproxx)