Dolgok, amiket megjósolt a Vissza a jövőbe

Persze, ha meg tudod fizetni. És bár kevesebb sikerrel, de megvalósították a Vissza a jövőbe 2. légdeszkáját is.

A Vissza a jövőbe második részében Marty McFly a távoli jövőbe, nevezetesen 2015. október 21-ére furikázik a felturbózott, szeméttel működő, repülő DeLoreannel. Rendre előkerül a téma, hogy mi valósult meg a film vicces jövőképéből, de leginkább a röpdeszka és az önbefűző cipő izgatja a rajongók fantáziáját.

A Nike már korábban levédette a technológia jogait, de évekbe telt, míg meg tudták valósítani. Limitált szériák után 2016-ban kezdték meg a nyilván nagyon drága cipők gyártását, amelyek tökéletes replikái a filmben látottnak. A talpba épített szenzor automatikusan rászorítja a cipőt a viselője lábára, és csupán annyi a különbség Marty-éval szemben, hogy a fűzőt manuálisan, a szárba rejtett gombokkal lehet összehúzni. A modell nem csupán úri hóbort, fanatikus rajongók drága játékszere, hanem igen hasznos a sportolók számára, hiszen számukra rendkívül fontos, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen, szoruljon a lábukra. A Nike legyártott továbbá mindössze 89 darabot az Air Mag Back to the Future speciális változatából, aminek bevételét a Parkinson-kórban szenvedő Michael J. Fox alapítványának adományozta, ami a betegség gyógymódját kutatja.

A Lexus elkészítette a Hovernek légdeszkát, és elég vagány, bár csak egy speciális mágneses felület fölött tud lebegni, és mint kiderült, elég instabil, és nagyon nehezen irányítható - élesben még a legprofibb deszkásoknak sem sikerült komoly mutatványokat elvégezni vele. 

De a film ötletei közül megvalósult többek között az okosotthon, a VR szemüveg és a videochat is, bár ezek korábban is rendre felbukkantak a sci-fikben. Sajnos a fiatalító kezelésekre - amiken a Doki is átesett - még várnunk kell.

No és mi van a Cápa 19-cel? A Universal megcsinálta a trailerjét, íme:

(Forrás: Ripley's)