Dwayne Johnson Ádám-kosztümöt villantott!

Mármint Black Adam-kosztümöt, ő alakítja ugyanis ezt a képregénykaraktert a Warner azonos című szuperhősfilmjében.

Dwayne Johnson megint felrobbantotta az internetet – most épp azzal, hogy megvillantotta azt a szuperhősszerkóját, amit a 2019-es Shazam! spin offjában, a 2022-ben mozikba kerülő Black Adam című blockbusterben visel. A muszklimiska sztár ezzel a szöveggel tette ki a fotót a hivatalos Instagram-oldalára:

A BLACK ADAM forgatásán.⚡️ Ez a hátulról készített Black Adam-fotó tapintható képet ad a filmünk abszolút hatalmas léptékeiről és méretéről. Emellett láttatni engedi egy kicsit Black Adam testhez tapadó ruhájának bonyolult és gyönyörű textúrájú részleteit is. (Ez nem egy tipikus DC- vagy Marvel-féle párnázott izomruha!) És végül bepillantást nyerhettek a hatalmas pusztításba is. Ahogy azt mindannyian tudjuk, a szuperhősöknek van egy magatartási kódexük: nem ölik meg a rosszfiúkat. De Black Adam nem ilyen. A DC-univerzum hatalmi hierarchiája megváltozik. Antihős. Férfi feketében. Népének oltalmazója. # blackadam⚡️
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

therock (@therock) által megosztott bejegyzés

És hogy mindez mennyire marketingszöveg, és mennyire lesz igaz? Ez az, amire majd csak a film 2022. július 29-i bemutatója után fogunk választ kapni. Ami viszont biztos, az a DC-képregényekben szereplő Black Adam eredetmítosza, amiből valószínűleg azért a filmváltozat is átvesz majd egy-két dolgot. Black Adam lényegében egy anti-Shazam a képregényekben, aki az ókori Egyiptomban élt 5000 évvel ezelőtt, Teth-Adam néven. Ekkor kapta meg ő is a bölcs varázslótól a bűvös SHAZAM!-hatalmat: Su elapaszthatatlan életerejét, a sólyomfejű Hórusz villámgyors repülését, Ámon főisten emberfeletti izmait, az íbiszfejű Zehuti, azaz Thot bölcsességét, Aton napisten mágikus hatalmát és Mehen, a kígyóisten bátorságát és ravaszságát.

Forrás: DC Comics

 

Csakhogy Teth-Adam az új képességeivel az elesettek segítése helyett inkább a fáraó trónját akarta megkaparintani, ezért a varázsló megfosztotta a bajnoki címtől és száműzte őt a Földről – antihősünk azóta Black Adamként ármánykodik a varázsló és annak újabb kiválasztottjai, azaz a SHAZAM!-erő valódi birtokosai ellen. (via NME.com & Uproxx.com)