Dwayne Johnson akar 2024-től az USA elnöke lenni

Végre egy sztártestépítő, akinek összejöhet, ami az osztrák születésű Schwarzeneggernek csak álom volt!

Dwayne Johnson, a pankrátorból lett hollywoodi szupersztár a Jumanji - Vár a dzsungel reklámkampányában ismét bedobta azt a régi tervét, hogy ő akar lenni az Egyesült Államok elnöke – írja a Variety.

Ráadásul olyannyira komolyan gondolja a politikai karriert, hogy emiatt szögre akasztaná az akciófilmekben hordott feszülős pólóit is, és producerként sem vállalna filmeket az exfeleségével közösen alapított cége, a Seven Bucks Productions élén. Eredetileg már 2018-ban fejest ugrott volna az amerikai politikába, de egészen 2021-ig be van táblázva filmtervekkel.

Az még egyelőre nem világos, hogy a 45 éves sztár hat év múlva demokrata vagy republikánus színekben indulna-e az elnökválasztáson. Korábban mindkét párt kongresszusán járt már díszvendégként és támogatóként, de jelenleg függetlennek tartja magát. És még az is lehet, hogy a milliós amerikai rajongótáborával akár a választások végkimenetelét is eldöntheti. Konkrét programot és megvalósítható reformterveket ugyan nem vázolt a Variety-nek, de annyit elmondott: fontos lenne intézményi szinten fellépni a munkahelyi szexuális zaklatások ellen, és változtatásokra lenne szükség az amerikai egészségügyben, oktatásban valamint a pénzügyi szektorban is.