Ebben a jelenetben halt meg a legszívesebben Sean Bean

A sztár híres filmes meghaló, azaz a legtöbb filmjében és sorozatában végeznek vele a forgatókönyvírók – és most elárulta, melyik a sok közül a kedvenc meghalós jelenete.

A színész a RadioTimes.com-nak adott interjúban mesélte el, hogy a Boromirként A Gyűrűk Ura – A Gyűrű Szövetségében „átélt” halála a kedvence.

„Úgy érzem, ez a vég nagyon hősies, diadalmas és megrendítő volt.

Volt benne pátosz. A képsor pedig lelassult, és igazán nagyszerű zenét játszottak alá, igen hangosan. És felemelő volt, hogy megpróbált tovább küzdeni” – mondta Bean.

„Szóval nagyon boldog voltam vele. Sokkal jobb volt, mintha gyorsan kinyiffantam volna!” – tette hozzá a sztár, aki azt is elárulta, hogy most már mielőtt elvállal egy szerepet, mindig megkérdezi a forgatókönyvírókat, hogy milyen sorsot szánnak a karakterének. „Rájöttem, hogy jobb a végével kezdeni!” – szögezte le viccesen.


Egy másik, a The Guardiannek adott interjúban Sean Bean egy másik híres meghalós jelenetéről is beszélt: arról, amikor Ned Starkként érte utol a végzet a Trónok harca című sorozatban. „Amikor először találkoztam az írókkal, azt mondták nekem: »meghalsz a végén, de előtte még végigjátszod a teljes évadot«. És egyébként nagyon jó volt a figura, és a halál is, szóval nem zavart a dolog.”

Sean Beant legutóbb a Letöltendő idő és a Snowpiercer című sorozatokban láthattuk, legközelebb, jövőre pedig, Famke Janssen, Nick Stahl és Mark Dacascos oldalán

egy Knights of the Zodiac című japán-amerikai-magyar (!) kalandfilmben fog szerepelni, ami a Seinto Seiya című animesorozat remake-je.


(via NME)