Stephen King ölte meg John Lennont - a legvadabb városi legendák és összeesküvés-elméletek híres emberekről

Miley Cyrust évekkel ezelőtt meggyilkolták, Megan Fox nem is létezik, Stephen King ölte meg John Lennont - összegyűjtöttünk néhány hajmeresztő konteót.

Mindnyájan ismerjük a népszerű elméletet, miszerint Elvis Presley nem halt meg, csak megrendezte a halálát. Temérdek okfejtést, bizonyítási kísérletet találhatunk erre, sőt, némelyek még a Reszkessetek betörőkben is felismerni vélték - középtájt a szakállas fickó.

Forrás: 20th Century Fox

 

Ha egy híresség meghal, pláne ha váratlanul, akkor rögtön elindulnak a fejtegetések, hogy nem halt meg, eltették láb alól, és hasonló hajmeresztő elméletek. Nyilván mert a hírességek világa távol van tőlünk, olyan életet élnek (vagy legalábbis azt hisszük), amilyet mi soha nem tapasztalhatunk meg, de az is valószínűsíthető, hogy aki ikonná válik, azt tudat alatt halhatatlannak véljük, és nem tudjuk elfogadni, hogy meghalt.

E bevett konteók mellett azonban van jó néhány sokkal hajmeresztőbb is.

 

Avril Lavigne 2003-ban öngyilkos lett, és egy hasonmása vette át a helyét

Egy rajongói elmélet szerint az énekesnő hamar beleroppant a hírnévbe, és 2003-ban öngyilkos lett. Helyét egy imposztor vette át, aki számos helyen utal a cserére "Avril" második albumának szövegeiben. Egy rajongói blog részletesen kifejtette az elméletet, és hangfelvételeket hasonlított össze, az énekesnő régebbi fotóit vetette össze a későbbiekkel. Végül kiderült, hogy mindez csak hoax, de persze sokan azóta is lehetségesnek tartják, hogy valóban így történt.

 

Paul McCartney is halott már 50 éve

Népszerű az elmélet, miszerint McCartney 1967-ben halálos autóbalesetet szenvedett, de a Beatles nem eshetett szét, ezért egy hasonmással pótolták. Később, hogy lelkiismeretükön könnyítsenek, az együttes tagjai itt is dalokban utaltak a cserére, sőt, a Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band  című albumuk és az Abbey Road ikonikus borítója a konteóban hívők szerint egyértelműen Paul haláláról szól. Erről bővebben az elmélet Wikipédia-oldalán olvashatsz, illetve a Konteóblogon.

 

Stevie Wonder csak színleli, hogy vak

Elég béna elmélet, még bénább bizonygatásokkal. Állítólag valaki látta a vak énekest buszt vezetni. Karórát hord. Baseball meccsre jár. Egy tévéműsorban elkapta a mikrofont, amit Paul McCartney (vagy az imposztor, ugye) véletlenül fellökött.

De talán a legfontosabb indok mind közül:

egyszer vett három plazmatévét!

 

Miley Cyrust évekkel ezelőtt meggyilkolták

Az eddigiekből is látszik, hogy ha egy híresség meghalt, akkor él, ám ha még él, akkor nagy valószínűséggel már meghalt. Miley Cyrus sem maradhatott ki a jóból: többször is beszéltek már a halálhíréről - a szokásos hoaxok és gyászjelentések autóbalesetről, drogtúladagolásról -, ám az egyik legsajátosabb, hogy 2010-ben a Disney meggyilkoltatta, a holttestét kihajították a sivatagba, és természetesen hasonmással helyettesítették - vagy klónozták. (Ez utóbbi vezet a tenyeres-talpas konteók legsötétebb bugyraiba: az illuminátusok klónozták, ahogy több más hírességet is és/vagy alakváltó, földönkívüli drakóniai reptilián-hibrid. Mi több, Cyrus és Justin Bieber  ugyanabból a DNS-ből jött létre, azaz egymás klónjai.) Azért gyilkolták meg, mert nem volt hajlandó engedni a filmes fejesek pedofil zaklatásainak, és fel akarta mondani a szerződését. Hannah Montana pedig még ma is aranybánya, így inkább végeztek Cyrus-szal. Mindenesetre tény, hogy a 2010-es évek elejétől elég látványosan megváltozott, és a bájos kamaszlányból erősen megosztó, magamutogató nő lett.

 Ez a videó azt próbálja bizonyítani, hogy élesben, koncert közben is cserélték már az énekesnőt. Biztos van rá ésszerű magyarázat arra, ami a vége felé történik, de az mindenképp vicces, hogy olyan rossz minőségű a felvétel, mint amilyeneken a jeti és a Loch Ness-i szörnyet szokták mutogatni. 

 

 

Megan Fox nem létezik 

2010-ben egy magát csak grandmoviestarnak nevező egyén e-mailje bukkant fel a neten, amiben néhány meglehetősen agyalágyult "igazságot" osztott meg a címzettel. Nagyon zavaros az egész, de valami olyasmit állít a magát megnevezni nem kívánó levélíró, hogy a 2000-es évek több nagy blockbustere (Vasember, Perzsia hercege, Transformers 1-4., Avatar) jó tíz évvel korábban készült, a 90-es évek végén, csak elzárták azokat, és senki nem tudott róluk. Az ok meglehetősen prózai: grandmoviestar főszerepet játszott egy bizonyos G.I. Joe filmben, és közben összemelegedett Sienna Millerrel. Csakhogy Jennifer Anniston bedühödött emiatt, és Vin Diesellel összefogva mindörökre eltüntették a G.I.Joe-t, azért nem hallhattunk róla. Mintegy mellékesen a nagy titkok tudója azt is megjegyzi, hogy Megan Fox nem létezik, valójában 23 különböző nő alakítja - csak az Ördög bújt beléd című filmben hatan.

 

Stephen King ölte meg John Lennont

Ez konkrétan egy bizonyos férfi, bizonyos Steve Lightfoot rögeszméje. Évtizedes kutatómunka gyümölcse a temérdek bizonyíték, amit egy 24 oldalas, fénymásolt füzetben vonultatott fel, és mindössze 10 dollárért (plusz postaköltség) árusítja lennonmurdertruth.com nevezetű weboldalán. Lightfoot szerint King az amerikai kormány agymosott bérgyilkosa, akit az újságok szalagcímeiben elrejtett kódok aktivizálnak - nagyjából ugyanúgy, mint a Zabhegyező, aminek a konteó-hívők ugyanilyen szerepet tulajdonítanak (lásd a Mel Gibson-féle Összeesküvés-elméletben). 

Forrás: LennonMurderTruth.com

 

Az egyébként elég zavaros elmélet egyik alappillére Mark David Chapman és a tejbetök Stephen King nagyon hasonló külseje. Lightfoot azt is állítja, hogy a horrorszerző számos utalást rejtett el a regényeiben Lennon meggyilkolásáról. 

Lennon halálával kapcsolatban seregnyi elmélet született, ez csupán a legszürreálisabb - a Konteó blogon összeszedték a legnépszerűbbeket.

 

Egy törpe színész felakasztotta magát az Óz, a csodák csodája forgatásán, és látszik is a filmben

Az Óz, a csodák csodája egyik jelenetében sokan egy fán himbálózó, felakasztott törpe színészt vélnek felfedezni. 

Forrás: YouTube

 

A hivatalos indoklás szerint több okból sem lehet szó erről: Dorothy megérkezését Óz földjére jóval előtte forgatták le, és a törpe színészek már nem tartózkodtak a stúdió területén. A háttérben lengedező alak valószínűleg egy nagy testű madár - egy emu vagy daru - mert hogy az erdő díszletét valóságosabbá tegyék, a műfák között több madarat is szabadon engedtek. És ha tényleg egy akasztott ember lógott volna a kulisszákban, valakinek biztos feltűnt volna. Az mindenesetre érdekes, hogy a film felújított változatából kiretusálták a titokzatos alakot.

 

Egeret operáltak ki Richard Gere seggéből

Pontosabban egy versenyegeret.  A bizarr esemény állítólag sok-sok éve történt, amikor Gere-t egy Los Angeles-i kórházba szállították, mert egy idegen tárgy szorult a végbelébe, amit csak műtéti úton sikerült eltávolítani. A pletyka egyik változatában a kihalászott egérke le volt borotválva és a körmeit is levágták, egy másikban azonban műanyag zacskóba rejtve szedték ki a kis jószágot a seggéből. Némelyek tudni vélik, hogy  Gere Tibet nevű állatkája volt. Miután a beavatkozás sikerrel zárult, a kórházi személyzetet titoktartásra kötelezték (nem sikerült), Gere pedig vidáman mehetett útjára.

Egyszer Sylvester Stallone elmesélte, hogy szerinte Gere egy régi sérelem miatt őt vádolja a pletyka elterjesztésével. Az 1974-es A lordok bandája című film forgatásán ugyanis egymásnak estek, mert Gere lezabálta mustárral Stallone kocsiját. Gere-t kirúgták, és azóta utálja Stallonét.

Egy városi legendának mindig több változata van, a résztvevők és a körülmények is rendre mások, és a végbélbe szorult egér története is többször felbukkant már. Érthetően mégis a Gere-féle a legismertebb, még pólóminta is készült belőle.