Egész Hollywood gyászolja a váratlanul elhunyt Ray Liottát

Jórészt Twitteren emlékeztek meg a színészlegendáról.

Tegnap váratlanul elhunyt Ray Liotta: a 67 éves színész a Dominikai Köztársaságban forgatta a Dangerous Waters című filmet, mikor meghalt álmában. A hír megrázta a világot, és rajongói mellett egykori kollégái is megemlékeztek a színészről, akit bár méltatlanul nem halmoztak el díjakkal – egy Emmyt nyert a Vészhelyzet egyik epizódjáért, amiben egy haldoklót alakított –, de nem a díjak határozzák meg, hogy kiből lesz legenda.

Ray Liotta 2017-ben
Forrás: Vincent Sandoval/Getty Images

 

„Olyan egyedülállóan tehetséges, kalandvágyó és bátor színész volt. Henry Hillt játszani a Nagymenőkben nem volt könnyű feladat, mert a figurának olyan sok különböző aspektusa, olyan sok bonyolult rétege volt, és Ray szinte minden jelenetben szerepelt a hosszú, kemény forgatáson. Teljesen lenyűgözött, és mindig büszke leszek a közös munkánkra. Együtt érzek a szeretteivel, és fáj a szívem túl korai elvesztése miatt”– írta Martin Scorsese a The Hollywood Reporternek eljuttatott nyilatkozatában. A rendezőhöz Robert De Niro is csatlakozott: „Nagyon szomorúan értesültem Ray haláláról. Túlságosan is túl fiatalon hagyott itt minket. Nyugodjon békében.”

Lorraine Bracco, akivel Liotta szintén együtt játszott a Nagymenőkben, Twitteren fejezte ki fájdalmát: „teljesen összetört” a hír hallatán, és a színészt a film „legjobb részének” nevezte.

Bárhol lehetek a világon, az emberek odajönnek hozzám és azt mondják, hogy a kedvenc filmjük a Nagymenők. Aztán mindig megkérdezik, hogy mi volt a legjobb része a film készítésének. A válaszom mindig ugyanaz... Ray Liotta.

Liotta utolsó befejezett szerepe halála előtt a Black Bird című Apple TV+ minisorozatban volt, amelynek premierje júliusban lesz. A sorozat alkotója és vezető producere, Dennis Lehane (a Titokzatos folyó és Viharsziget regények szerzője) elmondta, hogy a színésszel való közös munka „egy életre szóló álom betetőzése” volt.

James Mangold, aki a Coplandben dolgozott együtt a színésszel, így emlékezett róla tweetjében:

Megdöbbenéssel és szomorúsággal értesültem Ray Liotta haláláról. A kemény fickó külső és a karakterei által megformált, feszült érzelmek mögött egy kedves, játékos és szenvedélyes munkatárs és briliáns színész volt. RIP.

Joe Pesci a Nagymenők eredeti címére (GoodFellas) utalt, amit magyarul nehéz visszaadni (God is a Goodfella, and so is Ray): „Isten egy Nagymenő – akárcsak Ray.

Többek közt Kevin Costner, Jamie Lee Curtis, Adam Sandler, Taron Edgerton, Seth Rogen, Giancarlo Esposito, Edgar Wright, Joss Brolin, Viola David, Jeffrey Wright, Rosanna Arquette, még a Muppettek is reagáltak a sokkoló hírre, túlzás nélkül egész Hollywoodot (is) megrázta a váratlan tragédia.  

(Forrás: The Hollywood Reporter)