Egy haldokló kisfiú szeretett volna Luke-kal találkozni – Mark Hamill teljesítette a kívánságát

Rey nem Obi-Wan unokája, a következő trilógia nem a Régi Köztársaság idején játszódik. Star Wars-hírek.

Jövő héten az egész világon mozikba kerül az év legjobban várt filmje, Az utolsó Jedik – naná, hogy minden napra elejt a Disney egy-egy Csillagok háborújával kapcsolatos hírt, pletykát és érdekességet. Ezekből gyűjtöttünk most össze a legfrissebbeket.

  • Annyira titkolja a Disney és a Lucasfilm, mi történt pontosan Luke Skywalkerrel A Jedi visszatér és Az ébredő Erő eseményei között, hogy még Mark Hamill sem tudja a teljes igazságot! A 66 éves sztár így kénytelen volt saját maga kitalálni egy szomorú sztorit, ami végül Luke önkéntes száműzetéséhez vezetett, így jobban bele tudta magát élni a remete Luke karakterébe. Szerinte Luke-nak volt egy felesége és egy gyereke is, ám mindketten meghaltak (a gyerek ráadásul amiatt, hogy megsebesítette magát Luke fénykardjával), Ben Solo pedig átállt a Sötét Oldalra, így ezek az egymás utáni traumák megtörtét Luke-ot: feloszlatta a Jedi Rendet és remeteségbe vonult az Ahch-To bolygó egyik sziklaszigetére. Mark Hamill sztorija természetesen nem része a Star Wars-kánonnak – de minden bizonnyal valami hasonló történt az igazi idővonalon is. (via Geektyrant)
  • Továbbra is nagyon izgatja a Star Wars-rajongók fantáziáját Rey szüleinek kiléte. Egyes teóriák szerint a lány, akit jobban átjár az Erő, mint a korábbi hat film Skywalkereit, nem más, mint Obi-Wan Kenobi szűznemzéssel született lánya/unokája. Mások szerint ő maga Snoke fővezér, aki egy időutazás miatt egyszerre két testben van jelen. Daisy Ridley a legutóbbi interjújában jókat nevetett ezeken a teóriákon, és azt mondta: egyik sem igaz. (via Geektyrant)
  • Rian Johnson, Az utolsó Jedik rendezője lehűtötte a feltüzelt rajongókat: a 2019-es Star Wars IX utáni évekre ígért, új Csillagok háborúja-trilógia biztosan nem a KOTOR-videojátékok idejében fog játszódni, vagyis nem láthatjuk teljes pompájában a Régi Köztársaságot, és az ellenük ármánykodó Darth Malakékat. (via Movieweb
  • Nagyon megható történeten pityereg fél napja minden Star Wars-rajongó: egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő kisfiú azt szerette volna, ha beszélgethet Luke Skywalkerrel, Mark Hamill pedig nagyon jófej volt, mert ismeretlenül is fogadta a srácot. A kisfiú Hollywoodban dolgozó apukája az egyik ismerősét, Ed Solomont, a Men In Black forgatókönyvíróját kereste meg azzal, hogy tud-e neki segíteni Mark Hamill ügynökének elérésében. Tudott, Hamill pedig 90 másodperc múlva már szólt is az ügynökének, hogy hozzák össze a találkozót a sráccal. A sztár Luke Skywalkerként több órán át türelmesen beszélgetett a kisfiúval, aki a betegsége előrehaladott állapota miatt már nem tudta megkülönböztetni a valóságot a Star Wars kitalált világával, és többször is megkérdezte ugyanazt Luke-tól, mivel elfelejtette, hogy pár perccel korábban már beszéltek erről. (via The Wrap)