Egy kiskorú megerőszakolásával vádolják Warren Beattyt

A színészt egy Kristina Charlotte Hirsch nevű nő perelte be, amiért állítása szerint még 1973-ban szexuális együttlétre kényszerítette.

A Louisianában élő Hirsch – akit a perben egy olyan cég képvisel, a Jeff Anderson & Associates, amely több, kiskorúakat érintő szexuális zaklatási ügyet vitt már, például az amerikai katolikus egyház és a cserkészszövetség ellen – keresete szerint még csak 14–15 éves volt, amikor az eset történt.

A Los Angeles-i Fellebbviteli Bíróságra beadott papírok egyébként nem említik név szerint a 85 éves sztárt,

akit azonban könnyedén be lehet azonosítani, mivel úgy hivatkoznak rá, hogy az a színész, akit Oscar-díjra jelöltek a Bonnie és Clyde című filmért.
Warren Beatty a hatvanas évek végén. Forrás: Silver Screen Collection / Getty Images


A felperes beszámolója alapján ő és Beatty egy filmforgatáson találkoztak, ahol az akkor 35 körüli színész kiemelt figyelmet szentelt neki, megjegyzéseket tett a külsejére és megadta neki a telefonszámát. Később a sztár maga hívta fel több alkalommal is a sértettet, meghívta a hotelszobájába és elvitte autókázni is.

A beadvány szerint Warren Beatty (aki a házi feladata elkészítésében is segítette áldozatát, és több megjegyzést tett a szüzessége elvesztéséről) arra használta fel kiemelt státuszát mint hollywoodi filmcsillag, hogy

több alkalommal is szexuális együttlétet kényszerítsen ki az akkor még kiskorú felperestől,

az orális szextől kezdve a szimulált együttléten (petting?) át a konkrét behatolásig. Beatty vagy képviselői egyelőre nem kommentálták a dolgot.


(via Variety)