Eladó A bárányok hallgatnakban látott horrorház

Most potom 298 500 dollárért, azaz valamivel több mint 91 millió forintért a miénk lehet az öt Oscar-díjas 1991-es thrillerklasszikus egyik kulcsfontosságú forgatási helyszíne.

A filmbeli sorozatgyilkos, „Buffalo Bill” otthonául – és persze rémtettei elkövetésének színhelyéül – szolgáló villa a Pennsylvania állambeli Perryopolisban található, a Circle Street 8. szám alatt, mindössze egy órányira Pittsburgh-től. A viktoriánus, azon belül Anna királynő korabeli stílusban épített lakóházban négy hálószobát, a földszinten pedig több nappalit, egy konyhát és egy étkezőt is találunk – a földszint legtöbb helyisége feltűnt A bárányok hallgatnakban is, amit Jonathan Demme néhai rendező három napig forgatott itt.

A mozirajongók legnagyobb bánatára a pincében nincs meg az a mély, földbe vágott lyuk, ahol Buffalo Bill az áldozatait tartotta, mielőtt megölte és megnyúzta volna őket. De vigasztalásul szolgálhat az a több mint 7 ezer négyzetméteres földterület, ami a házhoz tartozik, és a Youghiogheny folyó mentén terül el.

A jelek szerint egyébként az emberek nem szívesen laknának a rémtettek helyszínén, még ha – ebben a formában legalábbis – fikciós kínzásokról és gyilkosságokról van is szó, hiszen az ingatlant 2015-ben még 300 ezer dollárért árulták, majd amikor nem sikerült eladni, a tulajdonos 250 ezer dollárra csökkentette az árat.

Akkor a PETA nevű radikális állatvédő szervezet ajánlatot is tett rá, hogy egy olyan múzeummá alakítsa, ahol (némiképp A bárányok hallgatnak szellemében) az emberek felvehetik a bántalmazott állatok bőrét. Ez végül mégsem jött össze, így most itt a lehetőség bárki számára, hogy beköltözhessen a kultikus helyszínre – méghozzá a magyarországi ingatlanáraknál jóval olcsóbban.

(via Yahoo)