Elfeledett zombifilmes forgatókönyvek kerültek elő

A zombis alműfaj megteremtője, George A. Romero hagyatékában megannyi kincset találtak.

Az alkotó kerek ötven évvel ezelőtt Az élőhalottak éjszakája című klasszikussal alkotta meg a zombifilmek szubzsánerét, amit olyan további művek követtek, mint a Holtak hajnala, A holtak napja, a Holtak földje, a Holtak naplója vagy a Survival of the Dead.

Romero tavaly nyáron sajnos meghalt, de úgy tűnik, még a síron túlról is van számunkra félelmetes mesélnivalója. A rendező özvegyével, Suzanne Desrocher-Romeróval a ComicBook.com készített interjút, amelyben az özvegy elmondta, hogy olyan negyven-ötven darab forgatókönyv maradt férje után, és sok közülük nagyon jó.

Romero a 2005-ös Holtak földje premierjén. Forrás: Ethan Miller / Getty Images

 

Desrocher-Romero „termékeny írónak” nevezte Romerót, akinek „nagyon sok volt a mondanivalója”, sőt ami azt illeti, „még mindig nagyon sok a mondanivalója” – az asszony pedig büszkén számolt be róla, hogy emiatt életre hívta a George A. Romero Alapítványt, amely amellett, hogy az alkotó műveit gondozza, a jövő filmkészítőit is segíteni fogja.

Az alapítványnál az özvegy most épp Romero egy elfeledett 1973-as filmjén dolgozik. „Restaurálni fogjuk, és megmutatjuk a Romero-rajongóknak. Egy félelmetes műről van szó, de nem horror a műfaja – valójában az öregek hátrányos megkülönböztetéséről szól. Neki magának is van benne egy cameója, nagyon vicces.

Valamilyen formában mindenképpen bemutatjuk a filmet; még az is lehet, hogy forgalmazni fogjuk”

– állította Suzanne Desrocher-Romero, aki abban is reménykedik, hogy elkészülhet az a mű, amin férje a halála előtt dolgozott: a Road of the Dead, a Dead szériát lezáró alkotás, a 2009-es Survival of the Dead (és a korábbi Holtak… filmek) folytatása.


(via Consequence of Sound)