Elfogyott az ötlet Hollywoodban, már Bigyó felügyelőt is rebootolják!

Jön a rajzfilmsorozat új filmverziója, nem lesz semmi köze Matthew Broderick 1999-es vígjátékához.

Akik annak idején a Videoton tévéket tekergetve, '89-90 környékén a Sky Channel előtt ülve kezdték a szombat és vasárnap reggeleiket, bizonyára sok szép emléket őriznek Inspector Gadgetről, a G.I. Joe-król meg a Transformers-robotokról. A '80-as években persze ezek a rajzfilmsorozatok nemcsak nálunk, de a fejlett Nyugaton is népszerűek voltak – nem csoda, hogy a mai napig készülnek belőlük gigaköltségvetésű mozifilmek. Most épp a Disney döntött úgy, hogy 20 évvel Matthew Broderic Bigyó felügyelője után elérkezett az idő, hogy ezt a franchise-t is rebootolják.

Az új verzió már Matthew Broderick nélkül fog elkészülni, de az alapötlet, miszerint egy kissé bugyuta nyomozó mindenféle kütyüket növeszt a karjából meg a fejéből, miközben üldözi a bűnt, megmarad. A film a Disney+ csatornán fog debütálni (mozipremierről egyelőre nincs hír), a forgatókönyvet két veterán komikus, Mikey Day és Streeter Seidell írják, akik korábban olyan népszerű műsorok geggyárosai voltak, mint a Saturday Night Live, a Robot Chicken és a College Humor (nem véletlen, hogy a Disney rájuk bízta a Reszkessetek, betörők! rebootját is).

A produkcióról egyelőre annyit tudni, hogy a Disney valószínűleg a korábbi filmben látottnál gügyébbre veszi a felügyelő figuráját, és közelebb viszi majd a rajzfilmsorozatban látott, nagy rakás szerencsétlenséghez, aki helyett lényegében mindig egy Penny nevű tinilány és a kutyája nyomozták ki, az épp aktuális bűnügyet, Dr. Claw titkos bűnszervezetének legújabb ármányát. (via Screenrant)