Elhunyt a Beverly Hills-i zsaru-filmek sztárja

John Ashton 76 éves volt.

Szeptember 26-án, csütörtökön meghalt John Ashton színész, aki több mint 200 filmes, tévés és színpadi produkcióban szerepelt, de leginkább Taggart őrmester szerepe tette híressé az 1984-es Beverly Hills-i zsaru című filmben Eddie Murphy és Judge Reinhold oldalán. Ashton az 1987-es folytatásban is szerepelt, illetve a Netflixre idén felkerült negyedik részben, a Beverly Hills-i zsaru: Axel Foley-ban is, ahol karaktere már rendőrfőkapitány volt.

Ashton emellett olyan filmekben is szerepelt, mint a Valami kis szerelem (1987), Éjszakai rohanás (1988), Világverők (1994), Hideg nyomon (2007), Middle Men (2009) és Once Upon a River (2019). A tévében is sokat foglalkoztatták, olyan sorozatokban szerepelt, mint a Columbo, a Wonder Woman, a M*A*S*H, a Starsky & Hutch, a Szupercsapat, az Alkonyzóna, az Esküdt ellenségek: Meggyalázott áldozatok, a Dallasban pedig Jockey egyik üzlettársát alakította.

A színészkedés mellett Ashton lelkes golfjátékos volt, és rendszeresen részt vett a világ különböző pontjain jótékony céllal megrendezett celebtornákon. Feleségétől, Robin Hoye-tól, akivel 24 évig voltak házasok, két gyereke született, és három mostohagyereket nevelt.

via: Deadline