Elhunyt Lynne Marta, a Gumiláb és a Három férfi és egy kis hölgy színésze

A színésznő 78 éves volt.

Lynne Marta január 11-én, rákbetegségben hunyt el Los Angeles-i otthonában. A színésznő 1948-ban született New Jersey-ben, 1966-tól szerepelt a tévében, első komoly szerepét 1969-ben kapta: a Love, American Style című antológiasorozat 18 epizódjában szerepelt.

Marta olyan sorozatokban tűnt fel, mint a Kojak, a San Francisco utcáin, a Starsky és Hutch, a Charlie angyalai, a Knight Rider és a Columbo. Mozifilmekben is szerepelt: többek közt az 1984-es, Kevin Bacon főszereplésével készült Gumilábban, és a Három férfi és egy kis hölgyben. A People szerint 1983-ban „nyitott kapcsolatban” volt a Starsky és Hutch nemrég elhunyt sztárjával, David Soullal, miközben a férfi Karen Carlson színésznő férje volt.

Lynne Marta és David Soul
Forrás: Stanley Bielecki Movie Collection/Getty Images

 

1989 júliusában Lynne Marta a lakásában tartózkodott, mikor pár méterrel arrébb Rebecca Schaeffer színésznőt agyonlőtte a zaklatója, Robert John Bardo. Marta a Los Angeles Times-nak beszélt az esetről:

„Az ajtó és a fal is megremegett, a macska a levegőbe ugrott. Térdre rogytam, és bekúsztam a hálószobába. Aztán meghallottam Rebecca első sikolyát. Még mindig sikoltozott, mikor a 911-gyel beszéltem, és mire az ajtóhoz értem, már jajgatott. Résnyire nyitottam az ajtót: sosem felejtem el azt a szagot, ami ott terjengett. A lövés szagát. Aztán csend lett, csak halk nyögéseket lehetett hallani.”

(via The Hollywood Reporter)