Elismerte az Akadémia, hogy nem reagáltak megfelelően Will Smith Oscar-pofonjára

Erről beszélt Janet Yang, a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia elnöke a 2023-as Oscar-jelölteknek tartott ebéden.

A Janet Yang hangsúlyozta, hogy arra az incidensre, mikor a 2022-es Oscar-gálán Will Smith felképelte Chris Rockot “nem volt megfelelő” az akadémi reakciója, és a jövőben “gyorsan, együttérzéssel és határozottan kell fellépni” a hasonló esetekben. “Ez a minimum, amit elvárhatnak tőlünk” – mondta.

Az Akadémia elnöke kiemelte, hogy olyan eseménynek voltak szemtanúi tavaly, ami korábban még nem fordult elő az Oscar-díjátadók történetében.

“Elfogadhatatlan, ami a színpadon történt, és a szervezet nem megfelelően reagált erre. Megtanultuk, hogy az Akadémia tevékenységének átláthatónak és számonkérhetőnek kell lennie, különösen válság idején”

– tette hozzá Yang.

Forrás: Neilson Barnard / Getty Images

 

A 2022-es ceremónián, miután Rock egy ízléstelen (és forgatókönyvön kívüli) viccet sütött el Pinkett Smith kopaszságáról, Will Smith felment a Dolby Theatre színpadára, és lekevert egy pofont a komikusnak. A színészt felkérték, hogy távozzon az eseményről, de nem volt hajlandó, később többször is elnézést kért, az Akadémia pedig 10 évre eltiltotta a rendezvényen való részvételtől.

“Ez lehetőség lett volna arra, hogy példát mutassunk a vendégeknek, a nézőknek és az Akadémia tagjainak, de végül alul maradtunk. Erre nem voltunk felkészülve”

– mondta Yang.

(via The Hollywood Reporter)