Ellopta a show-t az Oscar-díjra jelölt kartonpapír néni

Az Oscar-díjra jelöltek csoportképén Enyedi Ildikó, a Testről és lélekről rendezője, az első sor közepén ül.

Hétfőn a Beverly Hilton Hotelben gyűltek össze az Oscar-díjra jelöltek, hogy a hagyományos ebéd után elkészítsék róluk az ilyenkor szokásos csoportképet. Az ültetési sorrend elég érdekes, mert Enyedi Ildikó, a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában jelölt Testről és lélekről rendezője az első sor közepén kapott helyet a visszavonult kosárlabdázó Kobe Bryant mellett - Bryantet Glen Keane-nel, a Lilo és Stitch és még egy csomó Disney-film animátorával közös, Dear Basketball című hatperces rajzfilmjével jelölték Oscarra, ami a kosárlabdázó 2015-ben a The Players’ Tribune-ben megjelent levele "alapján" készült, abban jelentette be visszavonulását.

A képre kattintva nagyban is megnézheted a jelölteket.  (Forrás: Todd Wawrychuk / ©A.M.P.A.S.)

A fotón láthatjuk többek közt Christopher Nolant, Guillermo del Torót (13 jelölésével A víz érintése a díjátadó egyik legnagyobb favoritja), Meryl Streepet (A Pentagon titkaiért kapta meg 21. jelölését, közülük eddig hármat nyert), Steven Spielberget, Sam Rockwellt, Saoirse Ronant, Gary Oldmant, de sokáig tartana felsorolni mind a 170 embert, akik megjelentek a 205 jelöltből.

Az Oscar idei jelöltjeinek a listáját korábbi cikkünkben elolvashatod.

Rögtön szemet szúr a fotó legnagyobb furcsasága, a kartonpapír néni a legfelső sorban. Az embernagyságú figura Agnes Vardát ábrázolja, akit Visages villages című dokumentumfilmjéért jelöltek, ám az eseményen nem tudott részt venni. JR, a segédrendezője azonban élelmesen készíttetett két életnagyságú papírfigurát, és az egyikkel pózolt a csoportképen.

A férfi egyébként az alábbi képek tanúsága szerint szívesen lóg együtt a papír-Vardával.