Ennek a legendás színésznek köszönheti a legtöbbet Bradley Cooper

Diákként a hőseként tekintett rá, ma már a barátja.

Ha másfél évtizeddel ezelőtt valaki azt jósolja, hogy a Másnaposok sztárja, Bradley Cooper Oscar-jelölt rendező lesz, kinevetik. Mégis ez történt, Cooper második rendezése, a Maestro 12 kategóriában érdekelt a márciusi Oscar-gálán.

Ehhez képest elég nehéz elhinni, de tény, hogy a színésznek 26 éves koráig egyetlen fizetett filmes szerepe sem volt. De amíg várt a nagy kiugrásra, folyamatosan képezte magát, és igyekezett a legnagyobbaktól tanácsot kérni. Így történt ez az Inside the Actors Studio című talkshow-ban is, ahol a közönség tagjaként tett fel egy kérdést Robert De Nirónak. Mára nem csak, hogy kollégájának mondhatja a legendás színészt, de barátok is lettek.

Először a Csúcshatás című sci-fi thrillerben játszottak együtt, majd a David O. Russell-féle Napos oldalban, a Joyban és az Amerikai botrányban is. Todd Phillips volt annak a Jokernek is az egyik producere, amelyben De Niro fontos szerepet alakított.

Az első közös filmjükre emlékezve Cooper a The Hollywood Reporternek bevallotta, hogy megpróbálta De Nirót minden olyan projekthez beszervezni, amelyben akárcsak a legkisebb kreatív befolyása is volt.

"A Csúcshatás volt az első alkalom, amikor megpróbáltam castingolni egy filmhez, még ha nem is én voltam a rendező. Elmentem hozzá a szállodai szobájába, és végül igent mondott, amitől eldobtam az agyam, mert ő volt a hősöm".

De Niro volt az is, aki azt javasolta Coopernek, hogy érdemes lenne kipróbálnia magát a kamera mögött, a színész ezért is mondott igent arra a lehetőségre, hogy megrendezze a Csillag születiket, miután Clint Eastwood - akivel korábban az Amerikai mesterlövészen dolgozott együtt – visszamondta a feladatot.

Érdekesség: Louis CK humorista egy műsorban azzal viccelt, hogy azok, akik az Actors Studióban tippeket kérnek a színészektől – például Sean Penntől – nem nagyon szoktak befutni. Cooper valójában Penntől is kérdezett annak idején, és utána elég rendesen befutott. Később Louis CK-vel is szerepelt egy filmben, az Amerikai botrányban, ahol elfenekelte a komikus által alakított karaktert, és erről készült is egy vicces montázs.

Via: Far Out Magazin