Érkeznek az újabb Harry Potter könyvek

A jövőben négy olyan e-book is megjelenik, amely a Potter-univerzumot tárja fel – ezek közül kettő már a jövő hónapban!

A kis varázslótanoncról szóló legelső regény, a Harry Potter és a bölcsek köve kiadása után több mint húsz évvel most olyan rövid, nem fikciós e-könyveket jelentetnek meg, amelyek „a könyv- és filmsorozat középpontjában álló tradicionális folklórt és mágiát mutatják be”. A nyilvánosságra hozott címek alapján elsősorban a Roxfortban tanított tananyaggal ismerkedhetünk meg behatóbban is.

A J.K. Rowling nevével fémjelzett Pottermore Publishing az első két könyvet már június 27-én piacra dobja: ezek az A Journey Through Charms and Defence Against the Dark Arts (Utazás a bűbáj és a sötét varázslatok kivédése világába) és az A Journey Through Potions and Herbology (Utazás a bájitaltan és a gyógynövénytan világába) címet viselik.

J.K. Rowling a Harry Potter és az elátkozott gyermek premierjén. Forrás: Walter McBride / WireImage / Getty Images

 

A következő két kötet pedig az A Journey Through Divination and Astronomy (Utazás a jóslástan és a csillagászat világába) és az A Journey Through Care of Magical Creatures (Utazás a legendás lények gondozása világába) lesz, amelyek a hírek szerint nem sokkal az első két megjelenést követően jönnek ki.

Az utolsó Potter-regény, a Harry Potter és a Halál ereklyéi 2007-es megjelenése után a rajongóknak nem kellett sokáig búslakodniuk, hiszen 2016-tól kezdve folyamatosan érkeznek az univerzumot feltáró újabb és újabb darabok, amikre rácsavarodhatnak. Abban az évben jött ki a Legendás állatok és megfigyelésük című előzményfilm, és ekkor debütált az a kétrészes színdarab, a Harry Potter és az elátkozott gyermek is (könyv formában és a West Enden), amit Rowling a Harry Potter-könyvek folytatásaként írt.


(via Independent)