„Ez egy nagyon különleges nap volt” - Ian McKellen beoltatta magát

A Gyűrűk Ura és az X-Men sztárja 81 éves sztárja saját bevallása szerint azért élt meg ilyen magas kort, mert a korábbi védőoltásokat is mindig beadatta magának.

A Gyűrűk Ura- és az X-Men-filmek sztárja, a 81 éves Sir Ian McKellen is megkapta a koronavírus elleni védőoltást a londoni Queen Mary Egyetemi Kórházban. A BBC által megszerzett nyilatkozatában a színész azt mondta: „mindenki, aki olyan sokáig él, mint én, azért van életben, mert megkapta a korábbi védőoltásokat is”. McKellen a Pfizer által kifejlesztett vakcinából kapott, és magáról a tűszúrásról is megosztott egy fotót a közösségi oldalán, ezzel is felhívva a világ figyelmét a koronavírus elleni küzdelem fontosságára:

Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy túlestem az oltáson. Egy pillanatig sem hezitálnék azon, hogy másoknak is ajánljam-e.

A színész a háziorvosától, dr. Phil Bennett-Richardstól kapta meg a vakcinát. Az injekciót saját elmondása szerint fájdalommentesnek érezte, az eljárást pedig kényelmesnek. Az oltás beadásakor úgy érezte, „ez egy nagyon különleges nap volt”. Van viszont egy Ian McKellennél is idősebb úr, aki most egész Nagy-Britannia kedvence: a 91 éves Martin Kenyon, aki az Egyesült Királyságban az elsők között kapta meg a koronavírus elleni védőoltást. Ő a CNN-nek adott interjújában így kommentálta a döntését:

Nos, semmi értelme nem lenne most meghalni, ha már egyszer ilyen sokáig éltem, nem igaz?

(via Uproxx & NME.com)