Ez volt Keanu Reeves legfájdalmasabb csókja

Szenvedett, de a végeredményen ez nem látszott meg.

Vannak ikonikus filmes csókok, mint például Neo és Trinity első csókja a Mátrixban, és vannak olyanok, amik inkább a színészeknek emlékezetesek. Általában azért, mert kínos körülmények közt csattannak el, de Keanu Reeves a The Virginia Pilotnak adott interjújában felidézett egy máshogyan - szó szerint – fájdalmas csókélményt.

A szóban forgó csók az 1995-ös Pár lépés a mennyország című kosztümös dráma forgatásán történt. A jelenetben nincs semmi rendhagyó: Reeves karaktere, Paul Sutton és Victoria Aragon, akit a spanyol színésznő, Aitana Sanchez-Gijon alakít, szenvedélyesen ölelkeznek és csókolóznak. Azonban a forgatás körülményei miatt Reeves számára ez az élmény meglehetősen fájdalmas volt - nem érzelmileg, hanem fizikailag.

A kulcsfontosságú jelenet forgatása előtti napon Reeves sportbalesetet szenvedett, amelynek következtében négy öltéssel varrták össze a száját. A kellemetlen körülmények ellenére a színész meglátta a dolog jó oldalát, és az interjúban megjegyezte, hogy a fájdalom akaratlanul is növelhette a pillanat intenzitását a képernyőn.

Hogy Aitana Sanchez-Gijon mindezt hogyan élte meg, azt nem tudjuk, viszont egy nyolc évvel későbbi csókot Diane Keaton máig emleget mint "bűnös élvezetet". A Jack Nicholson főszerepelte Minden végzet nehéz című vígjátékban Reeves és a 24 évvel idősebb Keaton csókolóztak, és bár mindketten egyetértettek abban, hogy a pillanat "elég kínos" volt, Keaton mégis élvezte, hála Reeves vonzerejének.

Annyira gyönyörű [Keanu], egyszerűen elképesztő. Bűnös élvezet volt. Nagyon bűnös élvezet."

via: Far Out Magazine