Ezeket tudjuk eddig az élőszereplős Dumbóról

Will Smith, Tom Hanks, Tim Burton. Egyelőre egy név biztos ezek közül, mindenesetre készül a Dumbo című Disney-rajzfilm élőszereplős változata.

Will Smithúgy néz ki - csatlakozni fog az élőszereplős Dumbo-film stábjához. A filmet Tim Burton fogja rendezni, aki az utóbbi években sajnos többször nyúlt mellé, mint nem. Legutóbb az Alice Tükörországban című mese megfilmesítésével próbálkozott felemás eredménnyel, az imdb-n mindössze 6,3 pontot tudott összekaparni vele.

A legfrissebb hírek szerint Will Smith a Dumbóval barátságot kötő gyerekek apját fogja játszani, már ha tényleg rábólint a szerepajánlatra. Ha él a Tim Burton felkínálta lehetőséggel, akkor annak a Bad Boys soron következő, harmadik része (Bad Boys for Life) issza meg a levét, ugyanis a tervek szerint a két film egy időben forogna. Ha pedig ez valóban igaz, akkor muszáj lesz a Bad Boyst kicsit elodázni.

A hírek szerint Tom Hankst is megkínálták egy szereppel: ő lenne a gonosz karakter a filmben. Ha az élőszereplős verzió sztorija ragaszkodik az animált, 1941-es verzióhoz, akkor a cirkuszigazgató, illetve porondmester szerepét szánják a színésznek. Tom Hanks esetében is kisebb kavarodást okozna, ha elvállalná a szerepet, mert közben egy második világháborús filmben, a The Grey Houndban is játszana: nagy kérdés, hogy melyik áll közelebb a színész szívéhez, illetve pénztárcájához.

A forgatókönyvet Ehren Kruger (Transformers-filmek) írja, a produceri munkálatokat Justin Springer végzi majd, de besegít neki Kruger is.

Az eredeti történet szerint Dumbót, a kis elefántot mindenki kineveti óriási fülei miatt, egészen addig, amíg fel nem fedezi, hogy fülei segítségével repülni is tud.
A film egyszerre lesz élőszereplős, de lesznek benne animációs részek is, ha jól sejtjük, az elefánt jeleneteit fogják megtámogatni CGI technikával. Így elsőre valami olyasmit tudunk elképzelni, mint a tavalyi Jon Favreau-féle Dzsungel könyve volt.

A Disney nagyon belendült a mesefilmek élőszereplősítésébe: 2014-ben Demóna (Csipkerózsika spin-off), 2015-ben Hamupipőke, 2017 márciusában pedig jön a Szépség és a Szörnyeteg, ami a trailerek alapján igazán ígéretesnek tűnik, mi több: a teaser trailere rekordot is döntött, az első 24 órában 91,8 millióan nézték meg, ezzel megelőzte a Star Wars: Az ébredő Erő előzetesének nézettségét.

Bár szinte még semmi sem biztos még a filmet illetően, de a PETA már egy éve rászállt a rendezőre, és azt akarja elérni nála, hogy módosítsanak a befejezésen – a kérés természetesen az elefántok érdekeit szem előtt tartva érkezett. Levelet írtak személyesen Tim Burtonnek, amiben abbéli reményüket fejezik ki, hogy Dumbo és az anyukája a film végén egy elefántoknak létrehozott „menedékhelyen” élik tovább életüket, és nem maradnak a kizsákmányoló és állatkínzó szórakoztatóiparban. Az eredeti verzióban ugyanis a happy end után az elefántok továbbra is a cirkuszban maradnak, és előadásokkal szórakoztatják a közönséget. Az eredeti mesében Dumbo célja elsősorban az elfogadás, kérdés, hogy az élőszereplős változatban is megtartják-e Dumbo motivációját, vagy itt már eggyel nemesebb a cél: a szabadság elnyerése.