Ezért fordított hátat a romantikus komédiáknak Matthew McConaughey

Nem pont amiatt, amire gondolnánk.

Miután a kilencvenes években elindult a karrierje (olyan filmekkel, mint a Tökéletlen idők vagy a Kapcsolat) Matthew McConaughey az ezredfordulót követően óriási lelkesedéssel a romantikus vígjátékokhoz fordult: a Szeretném, ha szeretnéltől a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt?-on át az Excsajok szelleméig vagy tucatnyi romkomban vállalt szerepet, hogy utána egy váratlan fordulattal egy teljes karrierváltást hajtson végre (az amerikai közbeszéd viccesen el is nevezte a jelenséget McConaissance-nek).

A McConaissance fordulatától kezdve a sztár már egyáltalán nem vállalt a könnyed műfajba tartozó produkciókat, csak és kizárólag komoly és fajsúlyos darabokat, olyanokat, mint Az igazság ára, a Gyilkos Joe, Az újságos fiú, a Mud, a Mielőtt meghaltam (amiért el is nyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat), A törvény nevében (True Detective) című sorozat vagy a Csillagok között.

A lapok persze folyamatosan találgatták, mi lehet mindennek az oka – a színész most egy életmódmagazinnak maga árulta el a választ.

„Nem igazán egy olyan 180 fokos fordulatról van szó, mint amire az emberek gondolnak.

Az ő narratívájukban mindez kettéválik egy „akkor” és „most”-ra. De nem kezdtem el új színésztanárhoz járni vagy órákat venni. Egyszerűen csak azt mondtam magamnak: »leszarom a pénzt, most már csak az az élmény és tapasztalat érdekel, amiket a szerepválasztásaimtól kapok.«” – mondta.

„Leszoktam arról, hogy azon agyaljak, vajon milyen lesz a fogadtatása a filmjeimnek, és újra csak egy színész lettem, aki elvégzi a munkáját.

Szeretek színészkedni, olyan mélyre menni egy szerepben, amennyire csak lehetséges,

és igazán kihasználni a színészmesterség minden csínját-bínját. Szóval nekiduráltam magam, és olyan szerepeket kezdtem vállalni, amik szó szerint megijesztettek” – tette hozzá McConaughey, akit legközelebb egyebek mellett a neves független filmes, Harmony Korine The Beach Bum című filmjében láthatunk.


(via Independent)