Ezt a filmet csak a pénzért csinálta Morgan Freeman

A 87 éves színészt nem érdekelték az Álomcsapda túlvilági és pszichológiai aspektusai, csak az, mekkora összeg kerül a bankszámlájára.

Morgan Freemannek természetesen nemcsak Oscar-díjas szerepei voltak az elmúlt évtizedekben, láthattuk őt felejthető alkotásokban is, ahol bizony nem alakított olyan maradandót, mint A remény rabjaiban. Ilyen volt például 2003-ban az Álomcsapda című Stephen King-adaptáció, amit a kritikusok nagyon lehúztak, a nézők pedig mostanra teljesen elfelejtettek, annak ellenére, hogy annak idején maga King is „nagyon-nagyon jó adaptációnak” nevezte.

Az Álomcsapda Freeman azon ritka filmjeinek egyike volt, ahol gonosztevőként láthattuk: ezúttal bozontos, ősz szemöldökkel alakította (a kissé röhejesen kinéző) Abraham Curtis ezredest, a földönkívüli lényekre specializálódott elit egység vezetőjét. Amikor a történet főszereplői belebotlanak az idegenekbe, az ő feladata biztosítani, hogy ne terjedjen tovább egy potenciális gyilkos járvány.

 

Forrás: InterCom

 

A sci-fi, a thriller, a horror és a generációs traumák okozta dráma mind jelen volt a filmben – de ezek közül egyik sem működött igazán. Amikor Morgan Freemant egyszer arról faggatták, hogy az Álomcsapda szerinte űrinváziós film, pszichológiai thriller vagy egy baráti társaság drámája, meglepő választ adott:

Mi lenne, ha azt mondanám, hogy jól fizető film volt?

A 87 éves színészt ugyanis nem érdekelték az Álomcsapda túlvilági és pszichológiai aspektusai, és az sem, hogy hányadik Thomas Jane, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Jason Lee és Donnie Wahlberg mellett a stáblistán.

Egyetlen okból jelent meg a forgatáson néhány napra: hogy megnövekedett bankszámlaegyenleggel távozzon.

A pontos összeget sajnos nem árulta el, de ha abból indulunk ki, hogy az 1998-as A gyűjtőért és a 2005-ös Batman: Kezdődik!-ért is 5 millió dolláros gázsit kapott, könnyen lehet, hogy az Álomcsapda főgonoszának szerepéért is elkért ennyit.

(via Faroutmagazine.co.uk)