Ezt a jelenetet tartja karrierje csúcspontjának Stallone

Nem, nem a Rocky első részéről vagy a különben remek Coplandben látható a kérdéses jelenet, de még csak nem is a Creedben, amiért Slyt Oscarra jelölték.

Ma már nehéz elhinni, de volt idő, amikor Sylvester Stallonét nem máshoz, mint Marlon Brandóhoz hasonlították. A Rocky (1976) bemutatója után az egekbe magasztalták nyers, rendkívül erőteljes alakítása miatt, mind színészként, mind forgatókönyvíróként Oscarra jelölték, és úgy nézett ki, nagyon komoly színész lesz belőle – nem lett az.

Inkább filmsztár lett, aki elképesztő sikereket aratott, de rendszerint nem az alakítása miatt.

Karrierje során 34 alkalommal jelölték Arany Málnára, ebből 12 alkalommal meg is kapta a legrosszabb színészi játékért járó díjat, ezen „elismerések” közül az egyik az évszázad legrosszabb színészének járt. Stallone azonban büszke a pályafutására, és van egy jelenet, amire még ennél is büszkébb.

Forrás: Tv2

 

A Rambo (1982) azon jelenetéről van szó,

amikor a sziklafalon függő John Rambót egy helyi rendőr egy helikopterről próbálja lelőni.

Rambo leveti magát a fák közé, majd egy kővel megdobja a helikopter szélvédőjét, mire a pilóta feljebb emelkedik, a rendőr pedig a mélybe zuhan. Ironikus módon ő az egyetlen, akivel a később igazi gyilkológéppé változtatott Rambo végez, ha közvetett módon is. A jelenet végén Rambo a halott rendőr felett áll, Ted Kotcheff rendező pedig az alábbi utasítást adta neki:

„Egy közeli felvételt veszek fel róla, és azt akarom, hogy ebben a közeliben ne csak a rendőr hulláját lásd, hanem minden holttestet, amit Vietnamban láttál.”

A felvétel sikeresen lement, Stallone pedig odament Kotcheffhez, és azt mondta neki:

Ted, ez a közeli volt a legjobb alakítás, amit valaha eljátszottam, és az egészet neked köszönhetem.”

 

Forrás: faroutmagazine.co.uk