Ezzel a törölt jelenettel még többet sírtunk volna a Titanic-on

A Titanic végén így is jókat lehet sírni, de van egy jelenet, amivel valósággal kiszáradna a néző a zokogástól: törölték is, viszont meg lehet nézni, mi lett volna, ha…

A törölt jelenet megtalálható a Titanic DVD-kiadásán az extrák között, de most újra felfedezte magának az internet, és hatalmas hullámokat ver.


A jelenetben Kate Winslet, azaz Rose felmászik annak a Carpathia nevű hajónak a fedélzetére, mely a Titanic utasainak megmentésére érkezett. Itt már sajnos elbúcsúztunk a Jacket alakító Leonardo DiCapriótól, és csak a viharvert Rose vonul át a hajó fedélzetén. Ott van még a szintén meggyötört Mr Ismay (Jonathan Hyde) és Ruth (Frances Fisher) is, aki a gyerekét keresi. A jelenet nagyjából annyira van elnyújtva, mint maga a film, sok időt adva az egyszeri nézőnek a zokogásra, de talán jobb is, hogy ezt a részt végül kivágták, mert ez talán már sok lett volna a „jóból”.

A Titanic hajó katasztrófájának bekövetkezte után (összeütközött egy jégheggyel), riasztották a hajó rádiósait, és azok segélykérő üzeneteket küldtek a környező hajóknak (Amerika, Baltic, Californian, Caronia és a Carpathia). A legközelebbi hajó, a Californian nem vette a vészjelzést, mint ahogy először a Carpathia sem, mert a rádióstisztje éppen nem volt szolgálatban. Lefekvés előtt eszébe jutott, hogy megkérdezi a Titanicot, nem hallottak-e az ottani jéghegyekről? Értesülve a balesetről, a hajó parancsnoka Arthur Henry Rostron kapitány, a Titanic felé fordíttatta a hajóját és a szolgálati sebesség helyett maximális sebességgel közeledett felé. A bajbajutott óceánjáró utolérése 3,5 órába került. Hajnali 4 órára érkezett a helyszínre. Ekkorra már a Titanic elsüllyedt. A Carpathia fedélzetére 705 utast és tengerészt vett fel.
A hajó magyar származású orvosa, Dr. Lengyel Árpád irányította a túlélők ellátását. Rengeteg sebesült szorult azonnali orvosi segítségre, és nem csupán a hipotermia miatt: sokan vetették kétségbeesésükben vízbe magukat a süllyedő Titanicról. Hamar megtelt a Carpathia kórterme törést és zúzódást szenvedett emberekkel, akiket kollégáival együtt fáradhatatlanul ápoltak New Yorkig. Hősies helytállásáért számos elismerést kapott.

1912. április 18-án este, zuhogó esőben, a megmentett emberekkel - akik a Titanic szerencsétlenül járt utasai és személyzete voltak - érkezett a gőzös New York kikötőjébe. Több ezer ember várta őket a Battery Parkban és a Cunard kikötőstégjénél. Nemsokára a legénység minden tagját, és a tiszteket, mindenhol (minden kikötőben) hősnek tekintették. (wikipédia)

 

 via DigitalSpy