Félelem és reszketés A láthatatlan ember előzetesében

A Johnny Depp helyett A szolgálólány meséje sztárjával, Elisabeth Moss-szal a főszerepben megvalósított horrorremake trailere nagyon ígéretes.

2020. február 27-én mutatják be a magyar mozik H.G. Wells sci-fi szerző 1897-es regényének alaposan felújított és átgondolt verzióját, ami egyúttal a könyv klasszikus, 1933-as, James Whale által rendezett filmes adaptációjának megbolondított remake-je.

Ahogy arról korábban már írtunk, a legújabb A láthatatlan ember főszereplője eredetileg Johnny Depp lett volna, de a stúdió helyette inkább Elizabeth Mosst választotta, és ezzel a koncepció is igencsak megváltozott. A regényben még együttérzést és félelmet egyaránt kiváltó őrült tudós figurájából, az 1933-as moziban pedig kifejezetten szimpatikusnak ábrázolt, a végén megtért bűnösből az új feldolgozásban abszolút főgonosz lesz, és ezúttal nem is ő a központi karakter, hanem egy általa bántalmazott nő.

A több Fűrész film forgatókönyvírójaként és az Insidious – Gonosz lélek direktoraként ismert Leigh Whannell által rendezett horror főhősnője tehát Cecilia (Moss), aki egy éjszaka megszökik erőszakos partnerétől, egy gazdag tudóstól. A férfi azonban később öngyilkosságot követ el, és ötmillió dollárt hagy Ceciliára, aki a korábbi közös otthonba is visszaköltözik. A gonosz ex ekkor láthatatlan emberként kezdi üldözni a nőt, akinek persze senki sem hisz. Amikor a hátborzongató események sora halálos fordulatot vesz, és szerettei életét veszélyezteti, Cecilia elméje kezd megbomlani, miközben kétségbeesetten próbálja bizonyítani, hogy kísérti őt valaki, akit senki sem lát...

„Az eredeti mű alapján egy attól egészen elrugaszkodó, igazán modern verziót akartam készíteni,

amiben minden nagyon meg van alapozva. Már amennyire a dolgok meg lehetnek alapozva egy A láthatatlan ember című filmben” – nyilatkozta viccesen a rendező, Leigh Whannel nemrégiben.


(via NME, UIP-Duna Film)