Feltámad a szögekkel kivert fejű rém is

Pinhead figuráját a Hellraiser filmekből A sötét lovag forgatókönyvírója, David S. Goyer éleszti fel.

A jelek szerint Clive Barker 1987-es horrorklasszikusa sem ússza meg reboot nélkül. Az új Hellraiser a Spyglass stúdió berkeiben készül, és Gary Barber vezérigazgató ígérete szerint „hűséges, mégis markáns újragondolása” lesz az eredeti műnek, ami Pinhead félelmetes karakterét bevezette.

Az eredeti Hellraiser Clive Barker saját, The Hellbound Heart című horrornovelláján alapult, és azt mesélte el, hogy egy, egyenesen a Pokolra kaput nyitó mágikus kocka használata miatt rászabadulnak a főhősökre egy másik dimenzió szadista démonai, a cenobiták, élükön vezetőjükkel, Pinheaddel.

Hellraiser 3. – Pokol a Földön. Forrás: Rocky

 

Az első filmet a későbbiekben kilenc másik követte (a legutóbbi részt, a Hellraiser: Ítéletet tavaly mutatták be), ezenkívül számos képregény és egyéb merchandise termék is született a nyomán. „Már a Vérkönyvek sorozat első darabjai és a The Hellbound Heart novella óta nagy rajongója vagyok Clive munkáinak.

Ezzel, hogy én alkothatom újra Pinhead és a cenobiták történetét egy új közönség számára, egy (rém)álmom válik valóra.

És Gary (Barber) is nagy rajongó, szóval nagyon elkötelezettek vagyunk valami igazán sötét és zsigeri megteremtésére” – nyilatkozta David S. Goyer, az új verzió forgatókönyvírója és társproducere.

Habár Goyert elsősorban a Christopher Nolan rendezte Batman-trilógia egyik forgatókönyvírójaként ismerhetjük, ő írta a Penge filmeket is, ezenkívül olyan további horrorokat jegyez, mint a Démoni játékok, A parazita, A túlvilág szülötte és a DevilDolls, így nem idegen tőle a műfaj, tehát remélhetőleg jó kezekbe került a feldolgozás.


(via Variety)