Feminista Frankenstein-film? Igen!

Na jó, igazából Mary Shelley-ről, a Frankenstein írónőjének életéről készült film, itt van hozzá a trailer!

Elle Fanning alakítja a 19. századi írónőt, aki kitalálta Frankenstein alakját. A film arról szól, hogy Shelley hogyan álmodta meg a doktor és életre keltett szörnyetege történetét egy olyan korban, amikor a nőknek még teljesen más szerepet szánt a társadalom, nevezetesen, hogy beteljesítsék női princípiumaikat, és azon túl – ha lehet – maradjanak észrevétlenek a férfiak világában.

A film most megjelent traileréből kiderül, hogy Elle Fanning, a tősgyökeres amerikai színésznő csodásan magáévá tette a brit akcentust, hogy eljátszhassa az ízig-vérig brit írónőt, akinek a gyönyörű gótikus elbeszélést, a Frankensteint köszönhetjük. Az előzetesben Mary először találkozik későbbi férjével, Percy Bysshe Shelley-vel (Douglas Booth) és barátjukkal, Lord Byronnal (Tom Sturridge).


Az írónő megismerkedik az újraélesztés fogalmával, és teljesen lenyűgözi a gondolat, ezért hozzáfog, hogy megírja ötleteit, és megalkossa a ma ismert szellemtörténetet, a Frankensteint, és amikor azt mondják neki, hogy „egy nő nem lehet elég intelligens ahhoz, hogy saját ötletei legyenek”, csak megerősítik lelkesedésében. Ezután Shelley képes győzedelmeskedni az előítéletek felett, és kiadják regényét, ami a világ egyik legismertebb története lett.

Az Egyesült Államokban még májusban bemutatják, Nagy-Britanniában viszont csak júliusban.

via DigitalSpy