Film készül Elon Muskról, Darren Aronofsky rendezi

A forgatókönyv alapjául szolgáló életrajzi könyvet ugyanaz a Walter Isaacson írta, akinek a Steve Jobs-kötetéből is filmet forgattak.

Életrajzi film készül Elon Muskról, amelynek ráadásul az a Darren Aronofsky lesz a rendezője, aki olyan kultikus alkotásokat készített az elmúlt évtizedekben, mint a Rekviem egy álomért, A pankrátor, a Fekete hattyú és A bálna.

 

Darren Aronofsky (forrás: Taylor Hill/WireImage/Getty)

 

A forgatókönyv alapjául Walter Isaacson idén szeptemberben megjelent Elon Musk című kötete szolgál majd, ami a vitatott megítélésnek örvendő tech mogul hivatalosan is elismert életrajza. Isaacson Steve Jobs című könyvéből egyébként korábban szintén készült film (abban Michael Fassbender alakította az Apple vezérigazgatóját).

A Variety magazin forrásai szerint a neves stúdiók és rendezők között óriási verseny folyt Isaacson könyvének filmes jogaiért. Végül az A24 Films nyerte meg a licitháborút, ahol az a döntés született, hogy a szürreális stílusáról ismert Aronofsky rendezze meg az Elon Muskról szóló életrajzi drámát.

 

Elon Musk (forrás: Win McNamee/Getty Images)

 

Elon Musk neve először akkor vált ismertté széles körben, amikor 2002-ben megalapította a SpaceX nevű űrhajógyártó magánvállalatot, illetve amikor berobbantak a köztudatba a Tesla márkanevű elektromos autói. Legutóbb pedig azzal az ellentmondásos döntésével került be a vezető hírekbe, hogy 44 milliárd dollárért megvásárolta a Twittert, átnevezte X-re, majd számos olyan változtatást hajtott végre a cégben, amelyek sokakban visszatetszést keltettek (egyebek között kirúgta a vállalat számos alkalmazottját, és jó pénzért bármilyen kamu- és bohócoldal regisztrálását is engedélyezte). Jelenleg Musk a világ leggazdagabb embere, a Bloomberg és a Forbes idén októberben több mint 200 milliárd dollárra becsülte nettó vagyonát.

(via Variety)