Film készülhet Rihanna mémesedett fotójából

Amikor egy mém valósággá válik: Rihanna és Lupita Nyong'o fog szerepelni abban a filmben, aminek az alapja egy - azóta mémmé vált – egy 2014-es divatbemutatón róluk készült fotó.

Ava DuVernay (Selma) fogja rendezni a Netflix számára a filmet, amit eredetileg egy divatbemutatón készült fotó ihletett. A twitterezők kapták fel az inkriminált fotót, és egy történetet kerekítettek köré, miszerint Rihanna úgy néz ki a képen, mint egy milliomos szélhámosnő, aki éppen következő gazdag áldozatát keresi, akit megkopaszthat. A mellette ülő Oscar-díjas Lupita Nyong'o pedig olyan, mintha a szuperintelligens komputerzseni társa lenne, aki mindenben a szélhámosnő segítségére van.

A fotó áprilisban kezdett terjedni, és a twitterezők a sztorit számos bejegyzésben gondolták tovább, egészen szép kis sztorit kerekítve belőle.

Egészen 96.000 retweetig jutott a történet, ami már a filmkészítők és a fotón szereplő két hölgy fantáziáját is beindította: Rihanna és Lupita Nyong'o is a Twitteren tudatta egymással és a világgal, hogy érdekelné őket a filmötlet, amihez becsatlakozott a Selma című film rendezője, Ava DuVernay is.

Forgatókönyvírónak pedig az az Issa Rae jelentkezett be, aki az HBO számára a Bizonytalan című sorozat scriptjét írta.

via ConsequenceOfSound.net