Folytatást kap a Dirty Dancing?

A Dirty Dancing írója úgy érzi, itt az idő a folytatásra. Trump elnökké választásával ugyanis a film számos kérdése vált újra időszerűvé.

Harminc évvel a Dirty Dancing bemutatása után Eleanor Bergstein, a film forgatókönyvírója úgy gondolja, megérett az idő, hogy még egyszer összehozza Baby-t és Johnny-t a nagyvásznon.

„Azt hiszem, talán kész vagyok a folytatásra” – nyilatkozta a hölgy a BBC-nek. „Nagyon különleges emberek találtak egy nagyon különleges valóságot egymással, és ezt akarom most felfedezni.”



A sztori szerint 1963 nyarán egy luxus nyaralóhelyen tölti vakációját Baby, egy tizenhét éves lány, akinek életében a táncé a döntő szerep. Megismerkedik Johnnyval, a jóképű tánctanárral, akibe hamarosan fülig szerelmes lesz. Amikor Johnnyt faképnél hagyja táncpartnere egy nagy verseny előtt, Baby veszi át a helyét, s kiderül, hogy remek kettőst alkotnak. Ám Baby szülei nem nézik jó szemmel a turbékoló párost és a lány apja mindent megtesz, hogy a fiatalokat szétválassza.

A Jennifer Grey és Patrick Swayze főszereplésével készült filmben elhangzó Time of my Life Oscar-díjat is kapott, de a közönségnek valószínűleg nem csak a dal ragadt meg a fejükben, hanem a mozi karakterei, az ikonikus táncjelenetek és persze a híres kiemelés a tánckoreográfia végén.

Bergstein egy interjúban azt is kiemelte, hogy a filmben egy illegális abortuszról is szó van, ami Trump elnökké válásával sajnos megint időszerű kérdéssé lett.

Minden dolog újrajátszódik. Mindezek a csaták, amiket akkor úgy gondoltunk, hogy már megnyertük, most újra aktuálisak.

Bergstein megjegyezte, hogy ha Baby napjainkban élne, biztosan kiállna a női szabadságjogokért és a Black Lives Matter mozgalomért.

"Megmozgatott, hogy a városokban, szerte Amerikában az emberek ösztönösen megálltak, és kimentek az utcára. Ez az, amit Baby is tenne most."

Swayze 2009-es halála előtt egyébként egy cameo szerepben még feltűnt a 2004-es Dirty Dancing előzményfilmben, és az eredeti Dirty Dancingből is készült egy remake tévéfilm formátumban, melyet idén mutatnak be Abigail Breslin és Nicole Scherzinger főszereplésével.