Folytatást kap minden idők egyik legjobb sci-fije

2013-ban nagy sikert aratott a Coherence című agyeldobós, színészi rögtönzésekkel teli thriller, így most maga a rendező akarja újra elővenni a csavaros sztorit.

A 2013-as Coherence az utóbbi évtizedek egyik legjobb, agyeldobós sci-fije volt – nem csoda, hogy itt a PORT.hu-n is bekerült néhány toplistába. Lényegében egy olyan alacsony költségvetésű, szürreális indie alkotás volt, amelynek a középpontjában nyolc barát vacsorája állt, akik egy, a Föld légköre felett elhaladó üstökös természetfeletti (vagy földönkívüli?) kilengésének köszönhetően aggasztó változásokon kezdtek átesni, és ugyanilyen aggasztó események láncolatát indították el. A sci-fibe oltott pszichológiai thriller a kvantum dekoherencia sci-fi koncepcióját vizsgálta: azt, hogy egy adott univerzum hol a kvantummechanika szabályaihoz, hol a klasszikus mechanika diktálta működéshez igazodik.

6 kevésbé ismert, mégis kiváló sci-fi

Van köztük alieninváziós sztori, road movie, pszichológiai thriller és egyetlen űrkabinban játszódó sztori is.

Tovább

 

A film érdekessége, hogy minden szereplője a rendező, James Ward Byrkit közeli barátja volt, de korábban nem ismerték egymást, és úgy érkeztek meg a forgatásra, hogy valójában nem is tudták, mit csinálnak: nem tudták elolvasni a forgatókönyvet, de még csak egy közös munkamegbeszélés sem volt arról, hogy kik lesznek a karaktereik.

Ehelyett minden színész minden nap egy oldalnyi jegyzetet kapott arról, hogy mit kell csinálnia, mik a karaktere motivációi, és szerepelt még néhány homályos utasítás is. Ha például egy színész azt az üzenetet kapta, hogy „Valahogyan menj ki ma este a szabadba!”, akkor improvizálnia kellett, hogy találjon egy ürügyet arra, hogy kimehessen, anélkül, hogy tudta volna, hogy a többi szereplőnek mit kell aznap csinálnia.

Ez a „titkos improvizációs” munkamódszer végül természetes reakciókat és valódi párbeszédeket eredményezett,

épp ezért furcsa hír, hogy Byrkit most folytatást szeretne forgatni ehhez a filmhez, ráadásul Kate Andrewst, az It's What's Inside című csavaros horror producerét is meghívta a projektbe.

A forgatókönyvírást és a rendezést ezúttal is Byrkit vállalná magára, de érthető okokból hétpecsétes titokként kezeli, hogy ez egy közvetlen folytatás, egy előzményfilm, egy alternatív univerzumban játszódó történet vagy valami más lesz-e. Az viszont biztos, hogy a forgatókönyv megírásában ezúttal is részt vesz Alex Manugian, az első film történetének társszerzője.

(via Slashfilm)