Folytatódnak Paddington maci kalandjai

Az egyik főszerepet játszó Hugh Bonneville pár napja már rebesgetett ilyesmit, de immár hivatalos: megkezdődtek a Paddington 3. munkálatai.

A múlt héten a népszerű franchise Henry Brownját alakító színész egy BBC-s rádióműsorban, a The Zoe Ball Breakfast Show-ban azt nyilatkozta, hogy „történtek előrelépések” az újabb folytatás ügyében, és hogy valami „határozottan kezd körvonalazódni a horizonton”. Most pedig kiderült, hogy ez a körvonalazódás olyannyira határozott, hogy a projekt már az aktív fejlesztés fázisában jár.

„Meg tudjuk erősíteni, hogy a Studiocanal nagyon keményen dolgozik a harmadik filmen,

ugyanazzal a kreativitással és körültekintéssel, mint ami az első és a második részt jellemezte” – közölte a stúdió szóvivője a Varietyvel. Egyéb részletet az illetékes most nem árult el a site-nak, de korábban már lehetett róla hallani, hogy a Paddington 1. és a Paddington 2. rendezője, Paul King nem tér vissza.


A direktor egyébként nem is érne rá, hiszen jelenleg a Wonka című Charlie és a csokigyár-előzményfilmet forgatja a Warner Bros. számára. Aki viszont ismét itt lesz, az a neves producer, David Heyman (Harry Potter- és Legendás állatok-filmek, Volt egyszer egy… Hollywood, Házassági történet), aki korábban az első két Paddington-filmen kívül részt vett a Paddington kalandjai című animációs sorozat munkálataiban is. A rendező személye azonban még nem ismert – annyit tudni még, hogy valamilyen módon azért King is jelen lesz az alkotók között.

Hugh Bonneville az első Paddingtonban. Forrás: A Company Hungary

 

Az élőszereplős felvételeket a CGI-jal vegyítő 2014-es Paddington és 2017-es folytatása annak idején anyagilag és kritikailag is hatalmas siker volt: az első rész 97, a második 100 százalékon áll a Rotten Tomatoes nevű kritikaösszesítő oldalon, és 280, illetve 225 millió dolláros bevételt szedtek össze világszerte. A filmekben olyan neves sztárok szerepeltek, mint Nicole Kidman, Hugh Grant, Sally Hawkins, Julie Walters vagy Brendan Gleeson, Paddington maci eredeti szinkronhangja pedig Ben Whishaw volt.

Hugh Bonneville egyébként a múlt héten a Paddington 3. mellett

elárult részleteket a készülő Downton Abbey-filmfolytatásról is: állítása szerint a forgatókönyv kész, és amint a koronavírus, illetve a színészek és a stábtagok átoltottsága lehetővé teszi,

kezdik is a forgatást, mert mindenki nagyon meg akarja csinálni.


(via Variety)