Francia filmek jönnek - mozipremierek a héten

A dinók világuralmára még egy hetet várni kell, de azért ezen a héten is van miért moziba menni. Íme az eheti premierek.

A kis Nicolas és az elveszett kincs

francia vígjáték, 103 perc, 2021

A kis Nicolas remekül érzi magát a bőrében: otthon a papa és a mama, az iskolában pedig ott vannak a haverok, akikkel mindig valami csínyen törik a fejüket. Csakhogy a papát előléptetik, ami költözéssel jár – az ország másik végébe! Nicolas el sem tudja képzelni, mi lesz vele a barátai nélkül. Úgyhogy nincs más megoldás, fel kell kutatni az elveszettnek hitt kincset, hátha az maradásra bírja a szülőket.

 

Badman – A nagyon sötét lovag

francia akció-vígjáték, 82 perc, 2022

Cédric, a hányattatott sorsú filmszínész bárhogy próbálkozik, nem sikerül elérnie a várt áttörést karrierjében… egészen addig, amíg egy véletlennek hála ölébe nem pottyan egy álomlehetőség:felkínálják neki Badman, az első francia szuperhős szerepét. Öröme azonban nem tart sokáig, mert beüt a krach – az első forgatási napról hazafelé tartva balesetet szenved, elveszíti az emlékezetét és zavarodottságában azt hiszi, tényleg ő Badman. Így hát felölti a szuperhőshacukát és beleveti magát az éjszakába, hogy nekilásson az igazságosztásnak.

 

Hold 66

görög-francia filmdráma, 108 perc, 2020

A huszonéves Artemis több éves távollét után visszatér Athénba apja, Paris rossz egészségi állapota miatt, hogy ő gondoskodjon róla. Miközben bensőségesen gondját viseli sztoikus, szinte szótlan apjának, igyekszik megérteni azt a férfit, akit sosem ismert igazán. Amikor Artemis rábukkan egy jól őrzött titokra apja múltjából, végre elkezdi megérteni _ nemcsak a bonyolult férfit, hanem apja iránta érzett szeretetét is, amely az összetett apa-lánya kapcsolatot eredményezte.

Szerelmes nehézfiúk

francia filmdráma, 107 perc, 2021

A szerelem a legváratlanabb helyeket bukkan fel. Szupermarketben, kisvárosi táncstúdióban, egy ízléstelen kanapén, vagy éppen a színpadon. Az észak-franciaországi kikötővárosban élő maffiavezér beleszeret egy pénztárosnőbe. Versírásra adja fejét, hogy így vallhassa meg érzelmeit választottjának, de az alexandrinusok jobban kifognak rajta, mint az éjszaka érkező drogszállítmányok szétosztása. Egyik verőlegénye fejszével indul gyilkolni, de egy csábos amatőr színésznő felborítja a terveit: a férfi lángra lobban az elbűvölő nő iránt, ezért szokásos programjai helyett inkább Sartre szerepét kezdi próbálni a készülő független színdarabban. Egy tinédzser lánynak senki sem akar eljönni a születésnapi bulijába, de egy nap hirtelen megjelenik az ajtóban a titkos szerelme. Minden szereplőt a szerelem vágya mozgat ebben az abszurd humorú, kacagtató komédiában, amely óda a költészethez, a színházhoz és a művészethez.