Füvezés közben történt Robert Downey Jr. és a Disney első találkozása

Elég meredek sztorival állt elő a sztár a múlt hétvégén zajlott D23 expón, a Disney saját, külön bejáratú „Comic-Conján”.

A magyar származású sztár 2008 óta része a Marvel mozis univerzumának, mivel akkor formálta meg először Vasembert. Ezt követően további kilenc filmben (A hihetetlen Hulk, Vasember 2., Bosszúállók, Vasember 3., Bosszúállók: Ultron kora, Amerika Kapitány: Polgárháború, Pókember: Hazatérés, Bosszúállók: Végtelen háború, Bosszúállók: Végjáték) játszotta el a szuperhős figuráját. S mivel a Disney 2009-ben felvásárolta a Marvelt, a színész most már a Disney sztárja is.

A rajongók körében talán a Downey Jr. alakította Tony Stark a legnépszerűbb Marvel karakter, a D23 eseményen így Disney legendává avatták – olyan kollégáival együtt, mint Jon Favreau (az élőszereplős A dzsungel könyve és az új Az oroszlánkirály rendezője, és a Vasember filmek állandó mellékszereplője), Ming-Na Wen (A S.H.I.E.L.D. ügynökei sztárja, a Mulan szinkronhangja), Bette Midler (a Hókusz pókusz sztárja), James Earl Jones (Az oroszlánkirály filmek szinkronhangja) és Kenny Ortega (a High School Musical filmek rendezője).

A gálán azonban kiderült, hogy Robert Downey Jr. nem Vasemberként került először kapcsolatba a Disney-vel – és erről el is mesélt egy (ma már) vicces sztorit.

„Amikor első alkalommal jártam a Disney-nél, pillanatokon belül átszállítottak egy másik helyre – mivel letartóztattak, amiért a Disneyland egyik játékának gondolájában engedély nélkül füvet szívtam”

– vallotta be a sztár mintegy 6 ezer rajongója előtt.

Robert Downey Jr. Forrás: Axelle / Bauer-Griffin / FilmMagic / Getty Images

 

„És az, hogy oly sok éve játszom Tony Starkot, illetve a gondolat, hogy a technológia eljuttathatja az emberiséget a felvilágosodásig, olyasmi volt, amit megérte csinálni, és folyamatos elmélkedni valót adott. Hatalmas ajándék volt, hogy részt vehettem ebben, szóval én ezt hagyom a jövőnek” – tette hozzá a sztár, akit a Disney/Marveltől való távozása után hamarosan Sherlock Holmesként láthatunk visszatérni (erről itt írtunk korábban).


(via IndieWire)