Grease előzményfilm: megvan a rendező

Több mint egy éve lehet tudni, hogy prequel készül minden idők egyik legjobb filmmusicaljéhez. Most végre úgy tűnik, elkezdtek haladni is a produkcióval.

A Paramount stúdió 2019 áprilisában jelentette be, hogy Summer Loving címmel forgatnak egy előzményt a Grease-hez. A prequelhez az inspirációt a musical Summer Nights című betétdala adta, amelyben Danny és Sandy dalban mondták el, hogy összejöttek egy csodás lánnyal/sráccal a nyári szünetben.

Sajtóértesülések szerint a Summer Loving rendezői székére sokan ácsingóztak – a megtisztelő feladat végül Brett Haley-é lett, aki korábban olyan filmeket dirigált, mint az Álmomban találkoztunk, a Hangosan dobogó szívek vagy a Veled minden hely ragyogó, amit idén év elején mutatott be a Netflix.

A Grease-hez 1982-ben készült már egy katasztrofális folytatás, 2016-ban pedig Grease élő címmel közvetítették a tévés verzióját (Julianne Hough és Vanessa Hudgens főszereplésével), ami öt Emmy-díjat nyert. Grease: Rydell High címmel jelenleg is készül egy sorozatverzió az HBO Max berkeiben.

Több évtizeddel az első film premierjét követően terjedni kezdett egy bizarr teória, miszerint Sandy vízbe fulladt a parton a Dannyvel való megismerkedés után, így a film további cselekménye az ő halálközeli látomásait mutatja be. Az elmélet hívei szerint a finálé tulajdonképpen azt szimbolizálja, hogy Sandy feljut a mennybe. A Summer Loving alkotói azonban vélhetően nem ebbe az irányba indulnak el. Sőt: azt gondolják, az előzménynek saját franchise potenciálja van, így még az is lehet, hogy több film is készül.


(via Independent)