Guy Ritchie és Jason Statham új filmje vezeti az amerikai mozik múlt heti bevételi listáját

Fokozatosan nyitnak a mozik, érkeznek az új filmek. Az Egy igazán dühös ember 8 millió dollárt szedett össze a múlt héten.

Az Egyesült Államokban a mozik 60%-a már kinyitott, a kiéhezett nézők is szállingóznak a vetítőtermekbe. Guy Ritchie és Jason Statham Egy igazán dühös ember (Wrath of Man) című akciófilmjét a múlt héten mutatták be, és 8 millió dollárt szedett össze a kasszáknál. Ez normális esetben rendkívül szomorú összegecske lenne, de ezekben a nehéz időkben már ahhoz is elég, hogy vezesse a heti bevételi listát. 

A második helyen a Demon Slayer the Movie: Mugen Train című fantasy anime áll 3 millió dollárral, ezt követi 2,4 millióval a Mortal Kombat, végül 2 millióval a Godzilla vs. Kong, illetve a Raya és az utolsó sárkány 1,9 millióval. Ezek csak a május 2 és 9 közti bevételi adatok, mert például a két óriásszörny remekül sikerült összecsapása március 31-én debütált, és csak az Egyesült Államokban 333 milliót hozott, ami rendkívüli eredmény e pandémiás világban.

Az Egy igazán dühös emberben Ritchie A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff és a Revolver után immár negyedik alkalommal dolgozik együtt Jason Stathammel. A műugróból lett akciósztár egy H nevű, titokzatos múltú pénzszállító vagyonőrt alakít, akinek nagyon nem tetszik, hogy a páncélautóikat folyamatosan kirabolják olyan bűnözők, akiknek sokkal jobb a felszerelésük, mint az övéké. A sokadik ilyen alkalommal H végül besokall, és egy szál pisztollyal elkezdi lepuffantani a rablókat, hogy aztán szép sorban likvidálja a teljes bűnbandát. A kritikák szerint kevésbé sikerült a film, és a Ritchie-re jellemző vizuális bravúrok is elmaradnak. Magyar bemutató június 17-én.

(Forrás: Entertainment Weekly)