Ha azt mondjuk: a világ leggazdagabb színésznője, valószínűleg nem ő ugrik be elsőként

Megközelítőleg 8 milliárd dollár az összvagyona.

Bár azt gondolnánk, hogy a leghíresebb színészek egyúttal a leggazdagabbak is, ám ez korántsincs így, hiszen nem csak a szerepekből, hanem az üzleti befektetésekből is jelentős összegekre lehet szert tenni. Ráadásul a nettó vagyonba beletartoznak többek közt az ingatlanok és a cégeken belüli részesedések is. Ha pedig mindezt együtt nézzük, meglepő eredményt kapunk, ugyanis a Celebrity Net Worth szerint jelenleg (2023 szeptemberében) Jami Gertz a világ leggazdagabb színésznője 8 milliárdos nettó vagyonával.

Forrás: Jason LaVeris/FilmMagic

 

Filmes pályája a nyolcvanas években indult, de elsősorban inkább televíziós sorozatokból lehet ismerős: szerepelt többek közt a Vészhelyzetben, az Ally McBeal-ben és a Szívem csücskeiben. Az utóbbi években a Modern családban és a Rólunk szól című drámasorozatban láthattuk. Vagyona elsősorban befektetésekből jött össze, egyebek közt a férjével ők a tulajdonosai az Atlanta Hawks nevű NBA csapatnak.

De vajon ki az a színésznő, aki saját erejéből lett a leggazdagabb?

A Forbes 2023-as jelentése szerint ő nem más, mint Reese Witherspoon, aki 440 millió dolláros nettó vagyonnal rendelkezik. A Doktor Szöszi sztárjának vagyona állítólag azért ugrott meg, mert 2021-ben 900 millió dollárért eladta produkciós cégét, a Hello Sunshine-t. Ám a színésznő továbbra is birtokolja a cég részvényeinek 18 százalékát.

még több gazdag sztár

Virítsd a lóvét! Íme a 10 leggazdagabb hollywoodi színész!

Utánamentünk annak is, hogyan sikerült ennyi suskát felhalmozniuk.

Tovább

 

(via NME)