Hamarosan hazánkba érkezik a Dűne 2. stábja

Az első részt is itt forgatták, most hivatalosan is bejelentették, hogy július 21-től Budapesten forog a grandiózus sci-fi folytatása.

A Legendary Entertainment gyártásában készülő film előforgatása jelenleg is zajlik az olaszországi Altivoléban, majd

a stáb július 21-én átköltözik fővárosunkba, ahol a nagy sikerű első részt is gyártották.

Az olasz forgatás egyik fontos helyszíne a Carlo Scarpa által tervezett Tomba Brion nevű temető; a modernista sírhely épülete ugyanis kiválóan illik a Dűne univerzumához. Arról egyelőre nincs hír, hogy Budapesten pontosan hol forgatnak majd, de várhatóan visszatérnek az első filmben már jól bevált Origó Stúdióba.

A múlt héten derült ki egyébként, hogy a Dűne 2. premierjét 2023. október 20-ról november 17-re halasztotta a Warner Bros. És ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a visszatérő Timothée Chalamet-hoz, Rebecca Fergusonhoz, Zendayához, Javier Bardemhez és Josh Brolinhoz, illetve az új szereplőgárda tagjaihoz, Florence Pugh-hoz, Christopher Walkenhez és Austin Butlerhez Léa Seydoux is csatlakozott.

A francia színésznő játssza Lady Margot figuráját, akinek egyébként a könyveredetiben már a cselekmény elején fontos szerepe volt, ami a filmverzióba nem került be, a folytatásban viszont várhatóan tetemes játékidő jut majd a karakternek és az azt megformáló színésznőnek.

És nem utolsósorban ez azt is jelenti, hogy akár Seydoux-val is összefuthatunk hamarosan Budapest utcáin!


(via Deadline)