Harrison Ford foggal-körömmel ragaszkodik Indiana Joneshoz

A színész szerint rajta kívül senki nem tudná eljátszani a kultikus régészprofesszor figuráját.

A 76 éves sztár, aki hamarosan egy ötödik filmben is megformálhatja a népszerű karaktert Steven Spielberg rendezésében, a Today show-ban beszélt arról, hogy pótolhatatlan.

„Senki más nem lehet Indiana Jones. Értitek? Én vagyok Indiana Jones.

Amikor én távozom, ő is távozik. Ilyen egyszerű… Persze ezt nehéz lesz közölni Chris Pine-nal, de hát bocsi, haver” – mondta a színész.

Pár éve egyébként Chris Pratt neve merült fel egy esetleges Indiana Jones-helyettesként, nem pedig Pine-é, szóval Ford vagy tud valamit, vagy már kezd elhatalmasodni rajta az időskori demencia. Amikor egyébként anno Pratt nevét megszellőztették, Ford azzal tréfálkozott, hogy „győzzön a jobbik”.

Indiana Jones és a Végzet temploma. Forrás: port

 

Ahogy egyébként arról korábban már írtunk, a színész csak további egy év múlva csaphatja megint a fejébe Indy kalapját, hiszen az eredeti, 2020-ra tervezett premiert nemrégiben 2021. július 9-re halasztották. A forgatókönyv első verzióját ugyanis David Koepp (Jurassic Park) írta, majd Jonathan Kasdan, Az elveszett frigyláda fosztogatói scriptjét jegyző Lawrence Kasdan fia vette át a forgatókönyvírói feladatokat – a producerek azonban egyik végeredménnyel sem voltak elégedettek, így egy újabb csavarral Dan Fogelman (Rólunk szól, Verdák, Volt, Aranyhaj és a nagy gubanc, Őrült, dilis, szerelem.) próbálja menteni a menthetőt, ami persze csúszással jár.

Nem csoda egyébként, hogy az alkotók bizonytalankodnak, és nem mernek semmit a véletlenre bízni, hiszen a legutóbbi rész, a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (amit tizenkilenc évvel az eredeti trilógia után mutattak be) meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült. A készülő ötödik filmre amúgy George Lucas is visszatér: ő forgatókönyvíróként ott bábáskodott a figura megszületésénél – most executive producerként vesz részt a munkálatokban. Rajta kívül pedig az eddigi zeneszerző, John Williams is beszáll az Indy 5-be.


(via Independent)