Harrison Ford őszintén megmondta a véleményét a szóló Solo-mozifilmről

Igaz, csak Ron Howard rendezőnek. Ő viszont kitálalt egy friss podcastben a bukásnak elkönyvelt Star Wars-filmről.

A Solo: Egy Star Wars-történet finoman szólva sem lett átütő kasszasiker: bár a Csillagok háborúja-rajongók nem gyűlölik olyan vehemensen, mint az új trilógiát, nem is nézték meg annyian a mozikban, mint a Disney-éra többi filmjét.

Forrás: Fórum Hungary

 

No de mit gondol a 2018-ban bemutatott a Solóról két év távlatából az annak idején folyamatos forgatási nehézségekkel küszködő produkció beugró rendezője, a kétszeres Oscar-díjas Ron Howard? No és Harrison Ford, aki mindig is ambivalens volt a Star Wars-filmekkel kapcsolatban, és már A Birodalom visszavág idején azt akarta, hogy Lucas ölje meg a karakterét (ezért is fagyasztották karbonitba: ha Ford elvállalja a Jedit, akkor Hant kiolvasztják, ha nem, akkor meghal)? Howard nemrég a Lights Camera Barstool Podcast friss adásában beszélt a Solo  kulisszatitkairól, legfőképp arról, mit szólt Harrison Ford ahhoz, hogy Alden Ehrenreich örökölte meg tőle az ikonikus sugárpisztolyát és a Millennium Falcont. 

Harrison Ford nagyon szerette a Solót, és végig támogatta, miután megtekintette. Aldennel is szívélyes és segítőkész volt. Mondott ugyan néhány dolgot a nyilvánosságnak, de közvetlen közelről nagyon jó volt látni, ahogy Alden vállára tette a kezét, és azt mondta neki: »Remek munka volt, kölyök!«. Alden keményen dolgozott, és ez az egész egy nagyon kockázatos vállalkozás volt számára. Ő tényleg egy igazi csirkefogó, és igazán nagy öröm volt vele együtt dolgozni, akárcsak az egész stábbal, akik mindannyian kiváló csapatot alkottak.
Ron Howard, Csubakka és a fotósok hada (forrás: Stephane Cardinale - Corbis/Corbis via Getty Images)

 

Howard arról is mesélt hogy amikor a Lucasfilm és a Disney vezetősége úgy döntött, hogy Phil Lord és Christopher Miller helyett inkább ő rendezze meg Han Solo szólófilmjét, felhívta Harrison Fordot, hogy egyenesen tőle kérjen tanácsot ezzel az ikonikus karakterrel kapcsolatban.

Harrison egy nagyon megfontolt színész és művész, és én tőle szerettem volna megtudni, mit tud erről a karakterről. Azt mondta, hogy Han mindig is két érzés közt őrlődött. Mivel bizonyos értelemben árva volt, egyszerre vágyakozott az emberekkel való szorosabb érzelmi kapcsolatra, és egyszerre harcolt ez ellen. Úgy gondoltam, hogy ez nagyon érdekes lehet.

Sajnos azonban a nézők számára ez a kettősség már nem volt annyira érdekes. A Solo meglepő módon a többi új Star Wars-produkció 1 milliárd feletti bevétele helyett mindössze 392,9 milliót tudott csak összehozni. Ezzel pedig el is dőlt, hogy nemigen lesz folytatása, a Lucasfilm pedig most inkább egy ideig az olcsóbb büdzséjű tévésorozatos formátumra koncentrál, és a kasszarobbantó Disney- és Marvel-produkciók stábtagjaival gyártatja le a The Mandalorian és az új Obi-Wan-széria epizódjait. (via Movieweb)