Hatódj meg újra az E.T. sztárjának tesztfelvételén – a születésnapja alkalmából!

Hihetetlen, de a kis Elliottot alakító Henry Thomas szeptember 9-én betöltötte 49. életévét. Mi ezzel a könnyekig megható videóval köszöntjük.

Az E.T. főszerepére mindössze 9–10 évesen jelentkező Thomas meghallgatásán készült felvételnek kitüntetett helye van a hollywoodi tesztfelvételek pantheonjában. A bő háromperces képsor akkor került fel a YouTube-ra, amikor 2012-ben a film megjelent Blu-Rayen, és azóta már több mint 10 millió megtekintésnél jár.

Aki nem része ennek a több mint 10 millió kattintásnak, mindenképpen nézze meg, vagy ha korábban már látta, az azóta felnőtt gyerekszínész születésnapja alkalmából nézze újra a felvételt, mert elképesztő, amit ez a kisfiú produkál! A próbajátékon Thomasnak azt kellett eljátszania, hogy amikor a NASA embere odamegy a házukhoz, hogy magával vigye a fiú alien barátját, ő ezt mindenáron megpróbálja megakadályozni.

A srácnak körülbelül egy másodperc alatt hatalmas könnyek potyognak le az arcán, olyan szinten átlényegül a jelenet kedvéért, majd amikor a kormányhivatal embere álságosan megnyugtatja, zseniálisan hozza a még hüppögő, de már megbékélt gyereket is. Nem csoda hát, hogy a felvétel végén a film rendezője, Steven Spielberg (képen kívülről) rögtön azt mondja neki, hogy „oké, kölyök, tiéd a munka”.

„Olyan szívből jövő és őszinte volt a rögtönzése, hogy ott helyben neki adtam a szerepet.

Teljesen elvarázsolt ez a 9 éves gyerek. Aztán rájöttem, hogy valójában olyan, mint egy felnőtt színész. Nagyon fegyelmezett, ugyanakkor módszeres előadó, aki nagyon finoman méri fel nemcsak azt, hogy mit csináljon és mit érezzen, hanem azt is, hogy eközben mit sugározzon” – nyilatkozta Henry Thomasról annak idején Spielberg. „A játéka kontrollált volt, a többi gyerekszínésztől eltérően, akik mindig egyszerre 150 százalékot tesznek bele. Ő azonban cseppenként adagol mindent, és ezzel végül elvisz egy olyan irányba, ami elképesztő katarzist ad. Ilyen gyerekkel csak egyszer találkozol az életben” – tette hozzá.

Henry Thomas egykor és most. Forrás: Sunset Boulevard / Corbis via Getty Images és John Phillips / Getty Images

 

A szülinapos egykori gyerekszínészből azóta sajnos nem lett olyan hatalmas sztár, mint amit megérdemelne, de a színészetet szerencsére (sok sorstársával szemben) nem hagyta abba. Olyan filmekben és sorozatokban láthattuk az évek során, mint a Szenvedélyek viharában, a New York bandái, A Hill-ház szelleme vagy az Álom doktor.


(via Independent)